”Μαζεύεται” η Σοφοκλέους

Ανεπιτυχής ήταν η απόπειρα ανοδικής διάσπασης της βραχυχρόνιας αντίστασης προς τις 2.270 μονάδες, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει στην ευρύτερη περιοχή των 2.250 μονάδων. Η έλλειψη ρευστότητας διακρίνει και τη σημερινή συνεδρίαση με αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών προς πτωτικές να διαμορφωθεί στο 1/2.

Στην ευρύτερη περιοχή των 2.250 μονάδων εξακολουθεί να κινείται ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους, καθώς η απόπειρα ανοδικής διάσπασης της βραχυχρόνιας αντίστασης που εντοπίζεται σε αυτά τα επίπεδα, ήταν κατ’ αρχήν ανεπιτυχής, με συνέπεια ο Δείκτης να υποχωρήσει από τις 2.255 μονάδες στις 2.247, επίπεδο στο οποίο συντελείται η νέα συσσώρευση.

Όπως έχουμε προαναφέρει η σημερινή κίνηση αποτελεί καθαρά προϊόν της τάσης που διέπει τον τραπεζικό κλάδο και εν μέρει τις τηλεπικοινωνίες, αφού η περιφέρεια όχι μόνο δεν μπορεί να αφομοιώσει την ανοδική κίνηση του FTSE 20, αλλά αντ’ αυτού ο SC 80 είναι ο δείκτης με τα μικρότερα κέρδη, αφού ενισχύεται σε ποσοστό μόλις 0,18%, την ίδια στιγμή που ο ΜΚ 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,51%.

Είναι προφανές ότι η ευρύτερη αγορά στερείται εκ νέου κεφαλαίων, αφού εκ των 53 εκατ. ευρώ της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας, τα 12,8 εκατομμύρια αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές (6,6 εκατ. σε πακέτο της Multirama Γερμανός), ενώ η κατάτμηση κεφαλαίων μεταξύ υψηλής κεφαλαιοποίησης και περιφέρειας, συντηρείται πλέον σε ποσοστό 70% προς 30%, σχέση που είναι άκρως απογοητευτική.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών από το 3/1 που ήταν το πρωί, διαμορφώνεται πλέον στο 2/1, ενώ στην αγορά Παραγώγων, κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών παρατηρούνται μαζικές πωλήσεις συμβολαίων επί του δείκτη FTSE 20, πρωτίστως από ξένους θεσμικούς επενδυτές, μετά την υποβάθμιση από την SSSB των τίτλων της Panafon και του ΟΤΕ, καθώς επίσης και τη νέα ανακάλυψη λογιστικής τρύπας μαμούθ της Xerox, ύψους 6 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v