Θα αποφύγουμε τα χειρότερα…

Με την κατάσταση να μην είναι η καλύτερη δυνατή στα ξένα χρηματιστήρια, οι απαιτήσεις μας από τη Σοφοκλέους θα πρέπει να είναι μετριοπαθείς και σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιώνουν τη ”στήριξη” των 2.180 μονάδων, από όπου θα ξεκινήσει το ΧΑΑ μετά την επόμενη αντίδραση των ξένων αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές οι συνθήκες που επικρατούν στα ξένα χρηματιστήρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι απαιτήσεις μας από τη Σοφοκλέους θα πρέπει να είναι μετριοπαθείς και σε κάθε περίπτωση να επιβεβαιώνουν την ”στήριξη” των 2.180 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό, των τελευταίων ημερών, είναι όσο και εάν διαβάζεται παράλογο, η χθεσινή αντίδραση της αγοράς που έμεινε ανεπηρέαστη από τη χθεσινή τεχνικής φύσεως αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Θα επιμείνουμε πως μέχρις ότου ολοκληρωθούν η διαδικασία αποκοπής μερίσματος και επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες, ζητούμενο είναι η διασφάλιση των 2.180 μονάδων με αιχμή τις Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου διολισθαίνει προς μακροπρόθεσμη περιοχή στήριξης.

Το πιθανότερο είναι πως στην επόμενη αντίδραση των ξένων αγορών, το ΧΑΑ και κυρίως ο FTSE 20 θα ξεκινούν από ”χαμηλό” σημείο αναφοράς, κάτι που ευνοεί εν μέρει και τους σχεδιασμούς των εγχώριων θεσμικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v