Βαρίδι και πάλι οι τράπεζες για τη Σοφοκλέους

Με ”βαρίδι” τον τραπεζικό κλάδο υποχωρεί η αγορά, προεξοφλώντας τα χειρότερα για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική υποχώρηση των κερδών του 2001 με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προεξοφλώντας τα χειρότερα, όπως συνήθως συμβαίνει, υποχωρεί η αγορά με ”βαρίδι” τον τραπεζικό κλάδο (3.570 μονάδες). Εάν θεωρήσουμε πιθανότερο το ενδεχόμενο να συμβεί ό,τι και την πρώτη φορά, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου, θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω υποχώρηση του κλαδικού δείκτη, ίσως και προς τις 3.400 μονάδες.

Αυτό το ενδεχόμενο οδηγεί και τον 20άρη δείκτη προς τις 1.100 μονάδες, τον δε Γενικό χαμηλότερα ή πέριξ των 2.150 σε πρώτη φάση. Βέβαια, η εικόνα σε επίπεδο μετοχών είναι σαφώς πιο βεβαρημένη καθώς μόλις 19 τίτλοι κινούνται ανοδικά έναντι περίπου 300 που καταγράφουν απώλειες.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, το εύρος της διόρθωσης συναρτάται σε μεγάλο βαθμό και με τον τρόπο απορρόφησης του αδιάθετου ποσοστού της Cosmote, (συμμετοχή Telenor). Στις φωτεινές εξαιρέσεις της ”σκοτεινής πλευράς” της Σοφοκλέους θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η μετοχή της εταιρίας Τεχνική Ολυμπιακή. Ο Όμιλος πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σειρά παρουσιάσεων στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην άπω Ανατολή, κάτι που δικαιολογεί το ενδιαφέρον και σήμερα για τη μετοχή.

Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της σύσκεψης των συναρμόδιων υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης για την πώληση του 23% των Ελληνικών Πετρελαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v