Επιτέλους, άνοδος!

Η Wall Street και ο Nasdaq κατόρθωσαν χτες να κλείσουν με κέρδη και αυτό μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή για να καλύψουμε κάποιο από το χαμένο έδαφος και στη Σοφοκλέους.

Επιτέλους, άνοδος!
Η Wall Street και ο Nasdaq κατόρθωσαν χτες να κλείσουν με κέρδη και αυτό μπορεί να αποτελέσει μία καλή αφορμή για να καλύψουμε κάποιο από το χαμένο έδαφος και στη Σοφοκλέους. Τα σενάρια για τις 2.000 ή τις 1.800 μονάδες εξακολουθούν βέβαια να βρίσκονται σε ”υπηρεσία”, αλλά αυτό που μάλλον μας απομακρύνει απ’ αυτά είναι ο εξαιρετικά χαμηλός όγκος των συναλλαγών.

Η παρατήρηση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που το ”κάγκελο” υποστηρίζει ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες έκλεισαν και πολλές ανοικτές θέσεις από επενδυτές που εκτιμούν ότι θα έχουμε για πολύ καιρό ακόμη συγκάτοικο την κρίση. Μία ”υπερπουλημένη” αγορά πολύ δύσκολα υποχωρεί...

Της προσοχής μας δεν θα πρέπει επίσης να διαφεύγουν οι πολύ σοβαρές εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και είμαστε πράγματι κοντά στην εξάλειψη της 17 Νοέμβρη, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κεφαλαιοποιήσει αυτή την επιτυχία. Μπορεί να είναι ένα ”χαρτί” που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αμέσως επόμενο διάστημα. Γενικώς, οι καλές ειδήσεις είναι καλοδεχούμενες από την αγορά...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v