ΧΑΑ: Αναπαύεται ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια...

Στα χνάρια της Ευρώπης βαδίζει η Σοφοκλέους, καθώς αμφότερες προσπαθούν να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τη σημερινή αργία όσο και την αυριανή ημιαργία στη Wall Street, προκειμένου να πάρουν τις τόσο απαραίτητες ανάσες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Κοιμάται ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια” λέει ο θυμόσοφος λαός μας, καθώς από ό,τι φαίνεται την αργία της Νέας Υόρκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όπως – όπως η Ευρώπη.

Εάν θεωρήσουμε ότι η αυριανή συνεδρίαση στη Wall θα είναι μάλλον υποτονική είναι πιθανό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για μία ακόμη ημέρα, η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ”ανάσα” που θα δώσει οξυγόνο και στη Σοφοκλέους.

Για να ευοδωθεί βέβαια η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από χθες και σωστά φαίνεται πως δεν ήταν αποσπασματική, θα πρέπει αφενός μεν τεχνικά να επιβεβαιωθούν ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν στη συμπεριφορά βαριών χαρτιών, αφετέρου να μπει ρευστό στα ταμεία ενεργών παικτών της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλος, τεχνικά, θα πρέπει οι μετοχές των Εθνικής, Eurobank, Alpha, αλλά και ΟΤΕ, Vodafone, Cosmote να ισχυροποιήσουν έστω αυτή τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τους τάση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει το ενδιαφέρον και προς μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο.

Κίνηση που αφορά περισσότερο τους θεσμικούς, αυτή που μέχρι στιγμής ευοδώνεται σε ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ενώ ανάλογη επιτυχή κατάληξη θα πρέπει να έχουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για παράδειγμα στην Κλωνατέξ, τη Νάουσα, αλλά και ορισμένων άλλων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αντίδρασης της μετοχής της Space, κάτι που επιχειρείται να διαμορφωθεί σταδιακά και σε άλλους τίτλους. Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να επιτευχθεί η προσέγγιση των 1.140 μονάδων για τον FTSE 20 για να φανούν οι διαθέσεις κυρίως εκείνων που ήδη ”γράφουν” κέρδη 15 μονάδων στο κάθε συμβόλαιο. Υπό προϋποθέσεις είναι εφικτή η προσέγγιση του αμέσως επόμενου υψηλού στόχου, που σε επίπεδο Γενικού Δείκτη έχει διαμορφωθεί προς τις 2.270 μονάδες. Κάτι τέτοιο όμως θα ξεκαθαρίσει αύριο, κατά πόσον είναι εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v