Διολίσθηση με μικρό τζίρο στο ΧΑΑ

Στα χνάρια της διόρθωσης των ευρωπαϊκών αγορών κινείται η Σοφοκλέους, με χαμηλό τζίρο, ενώ πολλές μετοχές δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξεις. Σημαντικές πιέσεις για Εθνική, Alpha και Πειραιώς.

Το περιθώριο αντίδρασης υπάρχει, η τεχνική ανάλυση παραπέμπει σε άνοδο, αλλά ο Γενικός Δείκτης τιμών υποχωρεί, ακολουθώντας το ρεύμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού η αγορά μας έχει συνηθίσει σε υποτονικές κινήσεις πλαγιολισθητικού χαρακτήρα, με συνέπεια και η σημερινή ημέρα να μη διαφέρει, καθώς ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι να βλέπουμε τη συναλλακτική δραστηριότητα σε υποτονικά επίπεδα.

Ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 8,7 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που ο Γενικός Δείκτης εμφανώς δεν μπορεί να διασπάσει τα επίπεδα των 2.200 μονάδων, με τα τρέχοντα επίπεδα συναλλακτικής δραστηριότητας.

Αυτή τη στιγμή ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης διαμορφώνεται στις 2.185,93 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας, με τον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο να δέχονται κάποιες μετρημένες προς το παρόν πιέσεις, απόρροια κυρίως της έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η περιφέρεια όπως είναι αναμενόμενο, ελλείψει επαρκούς συναλλακτικής δραστηριότητας, καταγράφει αρκετά διευρυμένες απώλειες με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1/3 υπέρ των δεύτερων.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το κατά πόσο ο Γενικός Δείκτης θα μπορέσει να δημιουργήσει σήμερα ένα trading range, στο εύρος 2.180 – 2.210, κάτι που έχει επαναληφθεί τρεις φορές κατά το προηγούμενο τρίμηνο, οπότε και ο Γενικός Δείκτης επιχείρησε τη δημιουργία ”βάσης” με σκοπό την αναρρίχηση προς τις 2.400 μονάδες.

Οι 2.400 φυσικά δεν είναι πια στον ορίζοντα, όχι άμεσα τουλάχιστον, εν τούτοις αυτό που απαιτείται είναι μια συσσώρευση αφού αυτή τη στιγμή ο Γενικός Δείκτης δεν δείχνει να έχει καμία διάθεση απόπειρας ανοδικής αντίδρασης, τάση που φυσικά αποθαρρύνει και την είσοδο νέων παικτών στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v