Δοκιμάζονται οι στηρίξεις στο ΧΑΑ

Θετικές είναι μέχρι στιγμής οι ενδείξεις καθώς την πρώτη ώρα της συνεδρίασης και με συναλλαγές περίπου 10 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνεται η στήριξη στα ”χαμηλά” της ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα επαναπροσέγγισης των 2.205 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για το γενικό δείκτη εξασφαλίζεται η στήριξη των 2.193 μονάδων, δηλαδή των 1.139 για τον FTS20, που πρακτικά σημαίνει ότι στην επόμενη ώρα θα πρέπει ο Γ.Δ. να προσεγγίσει και πάλι τις 2.205 μονάδες.

Περίπου 100 μετοχές αντιδρούν ανοδικά, με τις περισσότερες μέχρι στιγμής συναλλαγές στους τίτλους των EVEREST, Κεραμείον Αλλατίνης, HELLAS CAN, Γιαννούσης, DataMedia, Λάμψα κ.α.

Σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά του FTS20, η τάση καθορίζεται κυρίως από την Panafon (από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο), Alpha, Eurobank και Εθνική (από τις τράπεζες).

Δικαιολογημένη θεωρείται η σχετικά μικρή-με βάση τις συναλλαγές-πίεση στη μετοχή της Cosmote, που ”παλεύει” τα 10 ευρώ, απορροφάται χωρίς πρόβλημα η προσφορά πέριξ των 7 ευρώ για την Coca Cola, ενώ δείχνει να κατοχυρώνει τα 9 ευρώ η μετοχή της Ιντρακομ.

Στήριξη στον δείκτη προσφέρει και ο Τιτάν στα 39,3 ευρώ, αν και το χαρτί του 20αρι σήμερα είναι η Panafon. Μεταξύ των μετοχών που δικαιολογημένα αντιδρούν σήμερα και θα πρέπει να προσεχθούν, είναι αυτές των ΕΤΕΒΑ, ΑΝΕΚ, ΑΛΤΕ, Στρίντζης, Ιντρακόμ Κατασκευές, Χάγιατ και ορισμένων ακόμη.

Μετοχές τις οποίες παρουσιάζεται για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση αύξηση των συναλλαγών πέραν της ΕΚΤΕΡ και της Intralot, είναι ο Κορασίδης, Μαξίμ, Άλμπιο, Σπάιντερ, Βιοχάλκο, Ιντεάλ, Άξον αλλά και Λάμψα, Alpha Trust, ΝΕΛ.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να συνεχιστεί η διακύμανση της αγοράς στο εύρος 2.193-2.205 με την τάση να ξαναγίνεται ανοδική προς τις 13:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v