Αναζητεί κατεύθυνση η Σοφοκλέους

Ένα περιθώριο ανόδου της τάξης των 100 μονάδων, διατηρεί η Σοφοκλέους το οποίο και η αγορά ”αναγνωρίζει” και στην τεχνική ανάλυση αποτυπώνεται, ωστόσο το γενικότερο κλίμα στο ΧΑΑ καθιστά αμφίβολο το εάν γίνεται να το εκμεταλλευτεί.

Η Σοφοκλέους έχει ένα περιθώριο ανόδου (upside) της τάξης των 100 μονάδων, το οποίο στην αγορά ”αναγνωρίζεται”, αποτυπώνεται και στην τεχνική ανάλυση, ωστόσο έτσι όπως είναι η αγορά, ουδείς γνωρίζει εάν γίνεται να το εκμεταλλευτεί.

Επί του πρακτέου, η Σοφοκλέους καλείται σήμερα να αποδείξει ότι διαθέτει τις ενδογενείς δυνάμεις προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί προς το επίπεδο των 2.280 μονάδων, ασχέτως εάν η συναλλακτική δραστηριότητα δεν εμφανίζει σημαντική ενίσχυση.

Η επενδυτική στρατηγική των θεσμικών χαρτοφυλακίων, το τελευταίο δεκαπενθήμερο παραπέμπει αφενός σε μια προσπάθεια μείωσης των υποαξιών που καταγράφονται, αφετέρου σε μια προσπάθεια ενεργού trading με σκοπό την αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών.

Μέχρι στιγμής η πρακτική αυτή δεν έχει αποδώσει, και δεν έχει αποδώσει για τον απλούστατο λόγο ότι η Σοφοκλέους δεν έχει εμφανίσει τις διακυμάνσεις των βασικών ευρωαγορών με το trading range να έχει περιοριστεί σε ένα εύρος 30 περίπου μονάδων, ενώ και αυτό είθισται να είναι στη φύση του πτωτικό.

ΟΤΕ, Panafon, Εθνική και Εμπορική επικεντρώνουν σήμερα πάνω τους το επενδυτικό ενδιαφέρον (ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στη μετοχή της Panafon-Vodafone, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent of Sunday, η Vodafone Group προτίθεται να προχωρήσει σε απορρόφηση της εν’ Ελλάδι θυγατρικής).

Τέλος όσον αφορά την Περιφέρεια, είχαμε κάποια σημάδια ανάκαμψης την Παρασκευή, παρά ταύτα, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε τόσο χαμηλά επίπεδα είναι προφανές ότι η ευρύτερη αγορά στερείται κεφαλαίων, και δεν δύναται η είσοδος σε ουσιαστική τροχιά ανόδου αν δεν υπάρξει πρώτα μια γενικότερη ανάκαμψη οδηγούμενη από τους τίτλους του FTSE 20 και με διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v