Στο... ρελαντί η Σοφοκλέους

Με προσεκτικές αγορές και με την προσοχή στραμμένη στην σταθεροποίηση των δεικτών συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 10 εκατ. ευρώ περίπου ανά ώρα. Επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύουν την εμπορευσιμότητά τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε φάση συντήρησης η αγορά, με προσεκτικές αγορές, ώστε να παραμένει εντός εύρους ασφαλείας ο γενικός δείκτης. Με τζίρο περίπου 10 εκατ. ευρώ ανά ώρα, δεν καταγράφονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά συγκεκριμένων τραπεζικών τίτλων, αν και σταδιακά ενισχύεται η εμπορευσιμότητα επιλεγμένων μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα, και από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή πραγματοποιούνται οι εγγραφές για τη μετοχοποίηση του 19% του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να θεωρείται ως αναμενόμενη η προσπάθεια εγχώριων θεσμικών να αποκομίσουν ρευστότητα για να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, μεγάλο μέρος των κεφαλαίων έχει ήδη εξασφαλιστεί, εκτίμηση που δεν προϊδεάζει για περαιτέρω πιέσεις κυρίως στις τράπεζες, και που δικαιολογεί περιφερειακές παρεμβάσεις σε μετοχές που μπορούν να προσφέρουν κέρδη.

Κάτι τέτοιο εν μέρει δικαιολογεί την αντίδραση της ΕΥΔΑΠ, τη σταθερότητα της ΔΕΗ, και ορισμένων ακόμη μετοχών αυτής της κατηγορίας. Αυτό που θα πρέπει να επιτευχθεί στην επόμενη ώρα είναι η προσέγγιση και υπέρβαση των 2.200 μονάδων, η αντίδραση με αύξηση συναλλαγών της αγοράς, ώστε η καινούρια εβδομάδα να ξεκινήσει από επίπεδο υψηλότερο των 2.200 μονάδων.

Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι εφικτή και η περαιτέρω συντήρηση της τάσης προς τις 2.250 μονάδες, σε πρώτη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v