Οι λίγοι ”χτίζουν” θέσεις στο ΧΑΑ

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν πλέον ξανά οι προσπάθειες για τη προσέγγιση των 2.210 μονάδων, καθώς οι περιορισμένες συναλλαγές απομακρύνουν, τουλάχιστον για σήμερα, το ενδεχόμενο επίτευξης του στόχου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορισμένες συναλλαγές ακυρώνουν, τουλάχιστον για σήμερα, το ενδεχόμενο προσέγγισης των 2.210 μονάδων. Εξέλιξη απαραίτητη, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ισχυρή περιοχή στήριξης, ευρύτατης αποδοχής, που θα μπορούσε να ενισχύσει σταδιακά συναλλαγές και εμπορευσιμότητα.

Πλην όμως θα παραμείνουμε στις κινήσεις των λίγων, διορατικών συνήθως παραγόντων, που έχουν αρχίζει σταδιακά και μεθοδικά, να ”χτίζουν” θέσεις σε επιλεγμένες μετοχές. Όπως επίσης και στη στάση που τηρούν δυο-τρεις ”παίκτες” γνώστες του ΧΑΑ, που προσβλέπουν αρχικά αντίδραση του FTS20 προς τις 1.165 μονάδες.

Όπως και οι κλάδοι των κατασκευαστικών, εκδόσεων, τσιμέντων, πληροφορικής, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, κινούνται θετικά.

Ένα στοιχείο που ενδεχομένως να καθιστά επιφυλακτικούς αρκετούς θεσμικούς και να τους αποτρέπει από το να τοποθετηθούν αυτή την περίοδο στην αγορά, θεωρείται ότι είναι η διάθεση του 19% του ΟΠΑΠ την ερχόμενη εβδομάδα.

Προϋποθέσεις αντίδρασης της αγοράς σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα υπάρχουν, οι ενδείξεις αν και ασθενείς, σήμερα διαμορφώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v