H ... πρόκληση για τη Σοφοκλέους

Μήνες...παραδοσιακής ανάκαμψης θεωρούνται στατιστικά ο Ιούλιος και Αύγουστος, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί και φέτος. Η έντονη άνοδος των διεθνών αγορών την Παρασκευή, ίσως δείχνει το δρόμο, αρκεί βεβαίως, η Σοφοκλέους, να βρεί τα... χρήματα για να ακολουθήσει.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίμα που δεν πρόλαβε το εντυπωσιακό γύρισμα των διεθνών αγορών η Σοφοκλέους. Υπάρχει βέβαια η ερχόμενη εβδομάδα, όπου μπορεί να διαμορφωθούν θετικότερες προϋποθέσεις για την ευόδωση της προσπάθειας ”οριστικού απεγκλωβισμού” από τα χαμηλά.

Ούτως ή άλλως η ερχόμενη εβδομάδα δικαιωματικά ανήκει στον ΟΠΑΠ, ίσως την καλύτερη στον κλάδο της εταιρίας πανευρωπαϊκά, που δικαιολογημένα συγκεντρώνει θετικότατες εκτιμήσεις τόσο από την πλευρά ξένων έσο και ελλήνων θεσμικών.

Η μετοχοποίηση του 19% του Οργανισμού, πληροί όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχτεί σε κίνητρο αντίδρασης της αγοράς και ειδικότερα μετοχών εταιριών μεσαίας-υψηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η αντίδραση της μετοχής της ΔΕΗ, οι συναλλαγές στην ΕΥΔΑΠ, οι τζίροι σε Panafon, Eurobank, αλλά και Alpha, 3Ε, Χάγιατ, ΕΠΑΤ, Ιντρακόμ, και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ενδείξεις θετικές, ικανές να συντηρήσουν και να ισχυροποιήσουν στη συνέχεια την τάση προσέγγισης αρχικά των 2.250 και 2.280 μονάδων.

Πάντως αυτό που έχει σημασία, είναι η εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ αρκετών ”διορατικών” παικτών, πως πλησιάζει η ώρα-σε διεθνές επίπεδο-που οι αγορές θα κατοχυρώσουν τα ”χαμηλά” τους και θα μπουν σε διαδικασία προσέγγισης υψηλών έτους.

Αυτό δηλαδή που παραδοσιακά συνηθίζεται, να τοποθετούνται στα χαμηλά μέχρι τις 15-20 Ιουλίου και να πωλούν κατά κανόνα με κέρδη, προς τα μέσα Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v