Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑΑ

Σε συντήρηση δυνάμεων επιδόθηκαν οι (όποιοι) ενεργοί παράγοντες έχουν απομείνει την περίοδο αυτή στη Σοφοκλέους, μη δείχνοντας καμμία διάθεση να ακολουθήσουν την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών. Αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να καταγράψει οριακά κέρδη, ενώ 133 μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 165 με αρνητικό.

Άλλη μια συνεδρίαση άνευ ουσίας και ενδιαφέροντος στην Σοφοκλέους, αφού με εξαίρεση τις επιλεκτικές τοποθετήσεις κάποιων επενδυτικών σχημάτων στο άνοιγμα, που οδήγησαν το Γενικό Δείκτη τιμών έως και τις 2.205 μονάδες, το δεύτερο ήμισυ της ημέρας σημαδεύτηκε από μια προσπάθεια συσσώρευσης, ανεπιτυχής εν τέλει, πάνω από το επίπεδο των 2.200 μονάδων, με το Δείκτη να κλείνει στις 2.197,87 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,19%.

Επί του πρακτέου, είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά υποτονική συνεδρίαση, όπου η αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών υπήρξε κάτι παραπάνω από προφανής προς το κλείσιμο, με το Δείκτη να περνάει σε αρνητικό έδαφος λίγα λεπτά πριν το πέρας των συναλλαγών, από όπου, ”βοηθούμενος” από την ”συνήθη” πλέον καλλωπιστική τακτική, κατάφερε εκ νέου να βρεθεί σε θετικό έδαφος.

Τράπεζες (0,13%) και τηλεπικοινωνίες (0,28%) έδωσαν δείγματα αντίδρασης, ασθενούς φύσης, αναβάλλοντας την ανοδική διάσπαση των 2.200 μονάδων ενδεχομένως για την επόμενη εβδομάδα.

Εν τούτοις, υπήρξε και μια θετική εξέλιξη, αναφερόμαστε στη νέα βελτίωση της εικόνας της Περιφέρειας, όπου ναι μεν οι πτωτικές μετοχές υπερκέρασαν και πάλι τις πτωτικές (136/166), ωστόσο η σχέση βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με πρόσφατες συνεδριάσεις.

Πρέπει, για πολλοστή φορά, να αναφερθούμε στα επίπεδα ρευστότητας στην αγορά, καθότι ο τζίρος των 57,7 εκ. ευρώ (5,7 εκ. σε πακέτα), αφενός είναι μειωμένος σε σχέση με χθες, αφετέρου ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στη πτωτική κίνηση, εξέλιξη που από καθαρά τεχνικής σκοπιάς παραπέμπει σε περαιτέρω διόρθωση.

Η σημερινή συνεδρίαση δεν μπορεί ωστόσο να θεωρηθεί ενδεικτική του τι μέλλει γενέσθαι, αφού πανευρωπαϊκά εμφανίζονται εξάρσεις, τόσο στην άνοδο όσο και στη πτώση, με συνέπεια από Δευτέρα, όποτε και οι διεθνείς αγορές θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Ιντεάλ (κοινή), Μultirama, Fitco, Aλυσίδα (κοινή), Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Γαλαξίδι, Δρομέας, Χαλκόρ, Ασπίς Πρόνοια.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Γαλαξίδι, Δρομέας.

Από πλευράς πακέτων μεταβιβάστηκαν 100.000 μετοχές της Εurobank στα 13,93 ευρώ, 45.000 τίτλοι του ΟΤΕ στην τιμή των 16,14 ευρώ, και 49.900 μετοχές της Coca Cola στα 17 ευρώ. Επίσης άλλαξαν χέρια 799.900 τίτλοι της Ντεσπέκ στα 3,48 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v