Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο

Η διολίσθηση είναι η πιο ανώδυνη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε την κατάσταση στις διεθνείς αγορές. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ανώφελο να κάνουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλεψη για το ελληνικό χρηματιστήριο...

Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο
Η διολίσθηση είναι η πιο ανώδυνη λέξη που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε την κατάσταση στις διεθνείς αγορές. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες διολισθαίνουν, λοιπόν, καθημερινά, κάτω από το βάρος μεγάλων σκανδάλων που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον Θεσμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ανώφελο να κάνουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλεψη για το ελληνικό χρηματιστήριο. Όσο κι αν αυτό δεν μας αρέσει, είναι αδύνατο για την Σοφοκλέους να διαφοροποιηθεί και να πάει κόντρα στο ρεύμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο βαθμός καχεξίας της ελληνικής αγοράς μας κάνει αρκετά δύσπιστους στο αν μπορέσει η ελληνική αγορά να ακολουθήσει στην συνέχεια ένα πιθανό ριμπάουντ των διεθνών αγορών...

Παρόλα αυτά, άνθρωποι που έχουν βαθιά γνώση της αγοράς, επιμένουν ότι η παρούσα φάση είναι η ιδανικότερη για όποιον θα ήθελε να κτίσει θέσεις στην Σοφοκλέους. Φυσικά, για τους έχοντες και κατέχοντες, διότι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι έχουν εξαντλήσει τις όποιες δυνάμεις πιθανόν διέθεταν.

Η αισιοδοξία δεν είναι το μεγάλου ατού της αγοράς. Η καχυποψία και η δυσπιστία έχουν την τιμητική τους. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που ο παράγοντας ψυχολογία παίζει πρωτεύοντα ρόλο, όλα πλέον μπορούν να συμβούν.

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v