ΧΑΑ: Ορισμένοι προσπαθούν ”περιφερειακά”…

Με τις συναλλαγές να είναι λιγότερες ακόμη και από τις χθεσινές (στα 18 εκατ. ευρώ) και τη μετοχή της Alpha να επηρεάζει αρνητικά το FTSE 20, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφύπνιση επενδυτικών σχημάτων στην ευρύτερη περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές λιγότερες και των χθεσινών (18 εκατ. ευρώ) ουδεμία προσέγγιση, ακόμη και της πλέον βραχυπρόθεσμης, μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική της τάσης.

Γι’ αυτό θα μείνουμε και θα επιμείνουμε σε επιμέρους στοιχεία που ενδέχεται να ”κάνουν” τη διαφορά. Για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Alpha, παρά τις πρόσκαιρες αναλαμπές της υποχωρεί σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα τιμών, δημιουργώντας σε όλο και περισσότερους εύλογα ερωτήματα για τη συνέχεια.

Ο ορισμός του εύρους εγγραφών για τον ΟΠΑΠ (8 – 9 ευρώ) φαίνεται ότι ενισχύει την εκτίμηση ορισμένων πως τις πρώτες ημέρες μετά την εισαγωγή θα μπορέσουν να αποκτήσουν μετοχές του Οργανισμού σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της εγγραφής. Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός είναι από τα ελάχιστα ουσιαστικά blue chip της Σοφοκλέους και αναμφίβολα θα παραμείνει στο προσκήνιο μέχρι τέλους της χρήσης.

Ενδιαφέρον αποκτά η προσπάθεια που καταβάλλεται, εμφανώς, σε ορισμένους ομίλους και επενδυτικά σχήματα με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Κλωνατέξ, καθώς και οι δύο μετοχές της εταιρίας βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με κέρδη, την τελευταία μισή ώρα.

Μετοχές εταιριών όπως οι Altec, Αστικά Ακίνητα, Ατέρμων, ΕΚΤΕΡ, Γενική Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γνώμων, Δομική, ΕΥΑΘ, Δάριγκ κ.α, δικαιολογούν με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές τους την προσπάθεια ”αφύπνισης” ενός τμήματος της αγοράς από ορισμένα επενδυτικά σχήματα.

Για την επόμενη ώρα η συμπεριφορά δεικτοβαρών μετοχών όπως για παράδειγμα της Alpha θα επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις διακυμάνσεις του FTSE 20 και εν μέρει του Γενικού Δείκτη, ενώ για το καλό της αγοράς θα πρέπει να συντηρηθεί μέχρι τέλους το ενεργότερο ενδιαφέρον στην αποκαλούμενη ”περιφέρεια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v