ΧΑΑ: Με προσοχή το ανοδικό βήμα

Με τη βοήθεια και την προϋπόθεση ότι θα συντηρηθεί το καλό κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια, φαντάζει εφικτή η προσέγγιση του στόχου των 2.170 μονάδων στη Σοφοκλέους, εάν βεβαίως ολοκληρωθεί η διόρθωση στα επίπεδα των 2.155 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές βοήθησε στην απορρόφηση της περιορισμένης προσφοράς που εκδηλώθηκε στα ”υψηλά” των 2.165 μονάδων, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση διόρθωσης στις 2.155 μονάδες.

Κατά συνέπεια, και με την προϋπόθεση ότι θα συντηρηθεί το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια, δείχνει εφικτή η προσέγγιση του στόχου των 2.170, νευραλγικού σημείου για τη μεσοπρόθεσμη ισορροπία της αγοράς μας.

Είναι λογικό και απόλυτα αναμενόμενο ορισμένοι να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους ακόμη και στο ενδοσυνεδριακό παιχνίδι καθώς το εύρος τιμής και σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Χρήζει προσοχής το εύρος διακύμανσης μετοχών της κατηγορίας μίας Alpha, ή της Vodafone, η μικρή πίεση του ΟΤΕ προς τα 15,66 ευρώ και ορισμένες άλλες αυτής της βαρύτητας περιπτώσεις.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι αντέδρασε ακριβώς σήμερα, κυριολεκτικά στο όριο, η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής, πραγματοποιεί συναλλαγές κοντά στα 2,95 ευρώ ο προνομιούχος τίτλος της Κλωνατέξ, ενώ κινούνται ανοδικά μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Ιντρακόμ, δείχνει να κρατά τα 9 ευρώ με λίγες όμως συναλλαγές, στα περίπου 7,5 ευρώ σταθερή η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στα γκισέ των τραπεζών, θετική η διαμόρφωση του εύρους τιμής στη Hyatt, μεταξύ 6,14 – 6,18 ευρώ, ενώ επιβεβαιώνει την καλή της τελευταία συμπεριφορά η μετοχή της Πειραιώς, που προσεγγίζει τα 7 ευρώ.

Στη μετοχή της Eurobank έχουμε λίγο πολύ να παρατηρήσουμε ό,τι σχεδόν καθημερινά συμβαίνει, δηλαδή χαμηλό ”άνοιγμα”, ”μάζεμα” του τίτλου στη συνέχεια και προσπάθεια να κλείσει όσο το δυνατόν πιο υψηλά προς το τέλος. Αποδεδειγμένα άλλωστε, ο τίτλος της Eurobank εμφανίζεται ως ο πλέον ανθεκτικός των τελευταίων τριών εβδομάδων, με ένα σταθερό διάγραμμα κόντρα στην απαξίωση του κλάδου.

Για την επόμενη ώρα θα ήταν τεχνικά θετικό να κινηθεί και πάλι προς τις 2.165 μονάδες, ενώ θα επιμείνουμε τόσο στην ανάγκη προσέγγισης των 2.170, όσο και στην αύξηση των συναλλαγών προς τα 80 και πλέον, ει δυνατόν, εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v