Ισχυρές πιέσεις σε ΟΤΕ-Εθνική και Alpha στο ΧΑΑ

Οι τραπεζικοί τίτλοι (-1,77%) και οι τηλεπικοινωνίες (-1,86%) διαμόρφωσαν αρνητικά το κλίμα στη Σοφοκλέους, ενώ ακολούθησε και ο ΟΠΑΠ (-1,9%). Διαφοροποιήσεις παρατηρήθηκαν στην περιφέρεια με αποτέλεσμα η σχέση ανοδικών προς πτωτικές να διαμορφωθεί στο 2/1.

Η σημερινή κίνηση της Σοφοκλέους ήρθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αδυναμία συσσώρευσης στα χθεσινά επίπεδα, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει σήμερα προς την ευρύτερη περιοχή των 2.150 μονάδων.

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε μια βάση με συνέπεια να επιτευχθεί μια μικρή αντίδραση από τα χαμηλά, με το κλείσιμο να βρίσκει το Δείκτη στις 2.162,29 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,06%.

Οι τράπεζες (-1,77%) και οι τηλεπικοινωνίες (-1,86%) ήταν αυτές που ουσιαστικά οδήγησαν τον FTSE-20 σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα, αφού τόσο η Εθνική (-2,5%, στα 19,52 ευρώ) όσο και η Alpha (-2,4%) δεν μπόρεσαν να σταθεροποιηθούν σε σημαντικά σημεία στήριξης, ενώ και ο ΟΤΕ (-2,7%) έδειξε μεγάλη αδυναμία στα 16 ευρώ.

Παραδόξως, η Περιφέρεια δεν ακολούθησε σήμερα στον ίδιο βαθμό την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στην άκρως ”αποδεκτή”, για τα δεδομένα της ημέρας, σχέση του 1 προς 2, με κάποιες επιμέρους μετοχές να αντιδρούν δυναμικά από τα χαμηλά έτους, όπως το Κτήμα Λαζαρίδη (+7,5%).

Παράλληλα, οι τίτλοι ”κρατικών” συμφερόντων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ) διεύρυναν σήμερα τις απώλειες τους, με τον ΟΠΑΠ να κλείνει στο –1,9% εν αναμονή της προσφοράς τίτλων την Παρασκευή.

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην κίνηση των ΣΜΕ επί των δεικτών FTSE-20 και Mid-40 στο ΧΠΑ, όπου εμφανής ήταν η πρόθεση των ενεργών χαρτοφυλακίων να προχωρήσουν σε πωλήσεις επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο άνοιγμα, εν τούτοις η άμβλυνση των υποτιμήσεων στο κλείσιμο παραπέμπει σε δυνατότητα συσσώρευσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Παράλληλα, δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι τα ΣΜΕ επί του Mid-40 εμφάνισαν υπερτιμήσεις ενδοσυνεδριακά, τάση που εάν περάσει στην υποκείμενη αγορά θα σημάνει την μερική ανάκαμψη των εν λόγω τίτλων, τάση που προς το κλείσιμο φάνηκε να υπάρχει.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση μεταξύ άλλων οι μετοχές: Ασπίς Πρόνοια, Albio Holdings, Rainbow, Πετζετάκις (κοινές), Υγεία, Φοίνιξ, Πουλιάδης, Ευρωπαική Πίστη (κοινές), Δρομέας και Χατζηιωάννου Holdings.

Σε ιστορικά χαμηλά έκλεισαν οι μετοχές: Υγεία, Δρομέας, Info – Quest, Datamedia

Από πλευράς πακέτων μεταβιβάστηκαν δύο πακέτα των 100.000 μετοχών του ΟΠΑΠ στην τιμή των 8,50 και 8,60 ευρώ αντίστοιχα, 20 τίτλοι της Παίρης στα 3,50 ευρώ και 70.000 μετοχές του ΟΠΑΠ στα 8,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v