Πιέζουν τη Σοφοκλέους οι τράπεζες

Προσπάθεια προκειμένου να συμμαζευτεί ο τραπεζικός κλάδος καταβάλεται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, ώστε να μην υποχωρήσει κάτω από τις 1.100 μονάδες ο FTSE 20. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, καθώς τα επίπεδα ορισμένων τραπεζικών μετοχών δεν είναι ελκυστικά για τους ξένους. Διαφορετική η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχάλη Γελαντάλι

Εμφανής η προσπάθεια, που καταβάλλεται, να μαζευτεί κάπως ο προβληματικός τραπεζικός κλάδος, προκειμένου να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.100 μονάδων ο FTSE 20.

Και σήμερα σημαντικές πωλήσεις, ακόμη και στο ”γύρισμα” γύρω στις 11:30 στη μετοχή της Alpha, και λιγότερο στην Εθνική, καθώς στην περίπτωση της πρώτης έχει διασπαστεί η μακροθέσμη, ”ιστορική” στήριξη.

Ευτυχώς ένα κομμάτι της αγοράς, κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση αντιδρά κόντρα στο τραπεζικό πτωτικό κύμα, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι μέχρι στιγμής η χρονιά είναι ”έτος μετοχών” και όχι κλάδων.

Το ενδεχόμενο να συμμαζευτεί ακόμη περισσότερο ο τραπεζικός κλάδος στη συνέχεια, είναι πιθανότατο. Δεν αναιρεί όμως και δεν περιορίζει το πρόβλημα, που έγκειται στο ότι μετά την δραματική υποχώρηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι ελληνικές, ακόμη και στα τρέχοντα επίπεδα, ίσως δεν είναι ακόμη ελκυστικές για τους ξένους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v