”Βάσανα” από τράπεζες - ΟΤΕ πληρώνει το ΧΑΑ

Οι πιέσεις στον ΟΤΕ (-2,20%) λόγω της απαξίωσης της επένδυσης στη Romtelecom, αλλά και τα νέα χαμηλά για τις κυριότερες τραπεζικές μετοχές επεφύλαξαν μία ακόμη πτωτική συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, η οποία πλησιάζει επικίνδυνα τα χαμηλά 52 εβδομάδων (1.997,82 μονάδες). Στις 283 οι πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μια ακόμα βασανιστική συνεδρίαση και για τη Σοφοκλέους αν και η ταλαιπωρία είναι μικρότερη στην περιφερειακή μας αγορά, από ό,τι σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στις 2.124,21 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, χαμηλότερα κατά 1,05%. Το κλείσιμο του προσφέρει κατ’ αρχήν 2 αρνητικές ενδείξεις που αφορούν στο χαμηλό έτους. Οι συναλλαγές (περίπου 83 εκατ. ευρώ) αυξημένες λόγω της υψηλής εμπορευσιμότητας που παρουσίασε η μετοχή του ΟΠΑΠ (1,1 εκατ. μετοχές).

Από τους επιμέρους δείκτες ένας και μόνος, αυτός της ψυχαγωγίας, λόγω ΟΠΑΠ, κατάφερε να γράψει κέρδη της τάξης του 2,03%.

Σημαντικές οι απώλειες για τον Κατασκευαστικό και Τηλεπικοινωνιακό κλάδο, αλλά και Τραπεζικό, Κλωστοϋφαντουργίας, Χονδρικού Εμπορίου, Πληροφορικής, Συμμετοχών. Οριακές οι απώλειες για τον δείκτη των Διυλιστηρίων και των Τσιμέντων.

Με κέρδη έκλεισαν 37 μετοχές ενώ χαμηλότερα 284. Στην πεντάδα των κερδισμένων συμπεριλαμβάνονται οι Plias, Εσκιμό, ΟΠΑΠ, Yalco, Frigoglass. Με κέρδη και εμπορευσιμότητα άξια αναφοράς κινήθηκαν ο μετοχές των Sex Form, Euromedica, Spider, Δάριγκ και Υγεία.

Από τις μετοχές του FTSE 20 τα ΕΛΠΕ εμφάνισαν κέρδη με τελική τιμή στα 5,96 ευρώ, ενώ σχετικά σταθερή ήταν η συμπεριφορά των Panafon, Τιτάν και Μotor Oil. Από τους βασικούς δείκτες FTSE μικρότερες απώλειες (-1,29%) κατέγραψε η υψηλή κεφαλαιοποίηση και μεγαλύτερες ο ΜΚ 40 (-1,31%) και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (-1,60%).

Στις 3.317,86 μονάδες έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης, έχοντας υποχωρήσει σημαντικά από το σημείο στήριξης - αναφοράς των 3.400 μονάδων, επιβεβαιώνοντας τις επιφυλάξεις ορισμένων αναλυτών για περαιτέρω πίεση σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Δρομέας, Φοίνιξ, Cyclon, Αλυσίδα (κοινές), Εβροφάρμα, Αγροτική Ασφαλιστική, Datamedia, Flexopack, Π&Κ και Μύλοι Κεπένου.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Δρομέας, Αγροτική Ασφαλιστική, Datamedia, Π&Κ, Εβροφάρμα, ΕΤΒΑ, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Ιμάκο, Μύλοι Κεπένου και Aτλάντικ.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές του ΟΠΑΠ και της Χάλυψ, ενώ σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 10 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 19,5 ευρώ, δύο πακέτα (100.000, 69.096 μετοχών) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,8 ευρώ και 9,72 αντίστοιχα και ένα πακέτο 50.000 τίτλων του ΟΤΕ στην τιμή των 15,2 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα 50.000 έκαστο της Coca Cola, στην τιμή των 17,06 και 17 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v