Στο ήμισυ των διεθνών αγορών οι απώλειες του ΧΑΑ!

Σχετικά πιο ψύχραιμη, έως αδιάφορη η Σοφοκλέους σε σχέση με την εικόνα των διεθνών αγορών, πλην όμως η διόρθωση και εδώ είναι γεγονός. Σημαντικές πιέσεις στον ΟΤΕ (-2,82%), Εθνική (-0,94%) και Alpha (-1,22%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έξω χαμός, εδώ αδιαφορία… Σε νέο πτωτικό κύκλο οδηγούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρασυρόμενα από την αδύναμη να αντιδράσει Νέα Υόρκη. Στο –3% του Παρισιού, το –2,5% της Φρανκφούρτης, εμείς απαντάμε, μέχρι στιγμής, σχετικά πιο ψύχραιμα.

Επικεντρωμένο σε συγκεκριμένες μετοχές το πρόβλημα, είναι λογικό να παρασύρει χαμηλότερα τον FTSE 20 και το Γενικό Δείκτη προς τις 2.120 μονάδες. Δεν είναι τυχαίο πως τις μεγαλύτερες απώλειες, καταγράφουν κυρίως οι τηλεπικοινωνίες και δευτερευόντως οι τράπεζες.

Δυστυχώς το αναμενόμενο, δηλαδή σε ό,τι αφορά στην αδυναμία του ΟΤΕ, ο μέχρι στιγμής τζίρος και η καταγραφή του ”χαμηλού” τετραετίας αναδεικνύουν τη μία πλευρά του προβλήματος. Αντίθετα, στις τράπεζες οι εγχώριοι θεσμικοί έχουν ”ξεπουλήσει” και αυτό επιβεβαιώνεται από την προσφορά και τη συμπεριφορά στις μετοχές των Εθνικής, Eurobank και Alpha.

Το ζητούμενο για εμάς, αναφορικά με τον ΟΤΕ, είναι κατά πόσον (και σε ποιο βαθμό) η ”λογιστικοποίηση” θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την καρδιά του Οργανισμού, δηλαδή τα κέρδη του, επιφύλαξη που είχε διατυπωθεί εξ’ αρχής, σήμερα, και δυστυχώς επιβεβαιώνεται. Για τον Οργανισμό, άλλωστε, θα μπορούσε να γίνει ειδική μνεία για το τί έχει συμβεί, τόσο στη διάρκεια της τελευταίας μετοχοποίησής του όσο και έκτοτε, καθώς είναι εμφανείς οι αρνητικές παρενέργειες του όλου σχεδιασμού.

Επιλέγοντας αμυντική τακτική, το ζητούμενο είναι για την επόμενη ώρα, να παραμείνουν εάν είναι δυνατόν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ”καίριες” μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ώστε να αποφευχθεί μια βιαστική και με ζημίες κατοχύρωση θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v