Κάτι αλλάζει στη Σοφοκλέους...

Σε ήρεμους ρυθμούς κυλάει η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς οι κλάδοι ”κλειδιά”, τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, διατηρούν τη δυναμική επαναφοράς προς τις ”στηρίξεις” τους. Στο επίκεντρο η διόρθωση του ΟΠΑΠ λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών, ενώ σχετικά χλιαρή κρίνεται η πρεμιέρα της Κανάκης.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μας αρκεί, σε αυτή τη φάση, που η αγορά δείχνει ότι μπορεί να βρει καλή διάθεση και να διαμορφώσει τάση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες. Βέβαια, μία – δύο κάπως θετικές συνεδριάσεις, δεν αρκούν (λιγότερο) σε Σοφοκλέους και (περισσότερο) σε Ευρώπη, Αμερική, να αναστρέψουν ένα ευρύτερα απαξιωτικό κλίμα.

Σε ό,τι αφορά όμως στο χρηματιστήριό μας, επιβεβαιώνεται πως από την θεσμική κορυφή μέχρι και την βάση, αυτό το 3% που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ICAP ασχολείται ακόμη με τις μετοχές, υπάρχει διάθεση να γίνει κάτι καλύτερο. Και γνωρίζουμε όλοι μας σε ποιο βαθμό μπορεί να συμβάλλει η ψυχολογία για τη διαμόρφωση του κλίματος και στο ΧΑΑ.

Οι κλάδοι ”κλειδιά” δεν εμπνέουν μέχρι στιγμής ανησυχία, καθώς οι τάσεις τόσο για τον τραπεζικό όσο και για τον τηλεπικοινωνιακό, διατηρούν σε ισχύ την δυναμική επαναφοράς προς τις ”στηρίξεις” τους. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, δικαιολογημένα, παραμένει επικεντρωμένο το περίπου 1/3 των συναλλαγών.

Η μετοχή ”Στοίχημα” των τελευταίων δύο εβδομάδων, αφού πρόσφερε για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα σημαντικές υπεραξίες, υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών. Το σίγουρο είναι ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ, έχει αποφέρει κέρδη σε πάρα πολλούς φέτος, με συνέπεια σε κάθε υποχώρηση της τιμής της να ενισχύεται ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον επαναγοράς.

Σήμερα – αύριο, το αργότερο τη Δευτέρα, θα έχει διαμορφωθεί η νέα τιμή ”στήριξης”, υψηλότερη των δύο προηγούμενων. Στην περίπτωση που αυτή διαμορφωθεί πέριξ των 9 ευρώ, το πιθανότερο είναι πως η επόμενη επαναπροσέγγιση του ”υψηλού” των 9,9 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί με πολλαπλάσιες συναλλαγές, θα οδηγήσει στη διάσπασή του, με θετικές για τους επενδυτές συνέπειες. Εάν τελεσφορήσει αυτό το ενδεχόμενο, η τιμή της μετοχής μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στη νέα εισαγωγή της εταιρίας Κανάκη, η σχετικά ακριβή αποτίμηση εισαγωγής θα μπορούσε να θεωρηθεί ”υπεύθυνη” για τα μικρά κέρδη της πρώτης ημέρας. Θα φανεί στη συνέχεια εάν υπάρχει διάθεση από κάποιο επενδυτικό σχήμα, και η δυνατότητα βεβαίως, να ”γονιαστεί” η μετοχή. Πάντως, οι Νέες Εισαγωγές, επανέρχονται στο προσκήνιο με την επόμενη της Hitech να συγκεντρώνει λόγω της χαμηλής κεφαλαιοποίησης εισαγωγής, αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Για την επόμενη ώρα, θα χρειαστεί η επιβεβαίωση του εύρους διακύμανσης του Δείκτη (2.135 – 2.150) και περισσότερο η ισχυροποίηση του χαμηλού ορίου στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v