Μία πάνω, μία κάτω....

Η Σοφοκλέους ασφαλώς και επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις. Όταν η Wall Street υποχωρεί κατά 2%, θα ήταν αφύσικο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να ξεκινήσει ράλι.

Μία πάνω, μία κάτω....
Τα σκοτσέζικα ντους στις αγορές συνεχίζονται. Τη μία ημέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά και την αμέσως επόμενη πτωτικά. Οι επενδυτές μοιάζουν αυτή την στιγμή με απελπισμένους γεωργούς που στην κρίσιμη περίοδο ο καιρός ”παίζει” με την παραγωγή τους.

Η Σοφοκλέους ασφαλώς και επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις. Όταν η Wall Street υποχωρεί κατά 2%, θα ήταν αφύσικο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να ξεκινήσει ράλι. Επίσης, είναι λογικό οι μικροεπενδυτές να απέχουν από την αγορά, αφού αυτή έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη και δεν παρουσιάζει ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμα κέρδη ή εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η αντίληψη που κυριαρχεί. Έτσι είναι τα πράγματα σήμερα.

Το ζήτημα είναι τι μπορεί να γίνει αύριο. Η Σοφοκλέους, λοιπόν, έχει ένα αντικειμενικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες αγορές, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί όταν η κατάσταση εξισορροπήσει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η προσπάθεια που καταβάλλεται από διάφορες πλευρές για να επιστρέψει το αίσθημα της εμπιστοσύνης στη Σοφοκλέους.

Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προχθεσινές προτάσεις του ΣΜΕΧΑ. Και να περιμένουμε το βαθμό ανταπόκρισης από την κυβέρνηση.

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v