Πάλι στην άμυνα η Σοφοκλέους...

Με δεδομένη την αδυναμία των ξένων να ”κρατήσουν” τα κέρδη τους και τις αρνητικές προβλέψεις για τις τηλεπικοινωνίες, η ελληνική αγορά ”αναγκάζεται” να επιστρέψει στην άμυνα και την προσπάθεια διατήρησης του Δείκτη υψηλότερα των 2.110 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι προβλέψεις των Microsoft και Ericsson για τον κλάδο της τεχνολογίας επηρεάζουν αλυσιδωτά Νέα Υόρκη και Ευρωπαϊκές αγορές. Μία από τα ίδια δηλαδή, για εμάς, που θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην άμυνα και την προσπάθεια διατήρησης – συντήρησης, του Δείκτη υψηλότερα των 2.110 μονάδων.

Θα φανεί βέβαια από την αρχή κιόλας, τις πρώτες εντολές πώλησης κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, για το προσδοκώμενο ”βάθος” της τιμής, καθώς οι πωλητές των τελευταίων ημερών, έχουν υπόλοιπα θέσεων να ρευστοποιήσουν. Άλλωστε, έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τον ΟΤΕ που αφορά στο κατά πόσον η αναθεώρηση της αξίας συμμετοχής του στη RomTelecom θα μπορούσε να επηρεάσει –και σε πιο βαθμό- εκτός από τα ίδια κεφάλαια, την ίδια την κερδοφορία του Οργανισμού.

Μετοχή ”κλειδί”, κατά συνέπεια, και αυξημένου μάλιστα σήμερα ειδικού βάρους αυτή του ΟΤΕ. Το υπόλοιπο του FTSE 20 εστιάζεται στη συμπεριφορά μετοχών μεγέθους μιας Εθνικής, Eurobank ή και Alpha, για το εάν θα ”κρατηθεί” η στήριξη των 1.085 μονάδων για τον FTSE 20 και των 3.345 για τον τραπεζικό δείκτη.

Με βάση τη συμπεριφορά αυτών των δύο κλάδων, είναι λογικό να κινηθούν από την αρχή κιόλας όσοι τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν κάτι να κάνουν στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Άλλωστε, η Σοφοκλέους δεν έχει και πολλά να φοβηθεί, καθώς έμεινε απαθής στην τελευταία ανοδική έκλαμψη των ευρωπαϊκών αγορών.

Θα μπορούσαμε σήμερα, κατά συνέπεια, να περιμένουμε από το ΧΑΑ να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά το χαρακτηρισμό που του αποδίδεται, ως του πλέον αμυντικού ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου.

Μετοχές σηματωροί, πλην των προαναφερθέντων, παραμένουν εύλογα του ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, αλλά και των Comote, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, ΚΑΕ, όπως επίσης των Ευρωσυμβούλων, Space, AXON, Νάουσα και Sex Form.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v