Η ώρα της ”τεχνικής” αντίδρασης;

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”άνοιξαν” ανοδικά και όλοι ελπίζουν να μην επιβεβαιωθεί το μαρξιστικό τσιτάτο ”ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω”. Η επιφυλακτικότητα, ωστόσο, παραμένει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”άνοιξαν” ανοδικά και όλοι ελπίζουν να μην επιβεβαιωθεί το μαρξιστικό τσιτάτο ”ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω”. Η επιφυλακτικότητα, ωστόσο, παραμένει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ουδείς αμφιβάλει ότι έχουν δημιουργηθεί ευκαιρίες αγορών, αλλά και ουδείς τολμά να κάνει αυστηρές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες και πολύ περισσότερο να ρισκάρει προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι ότι οι αγορές οφείλουν ένα ριμπάουντ. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτή η πιθανολογούμενη αντίδραση θα έχει διάρκεια ή αν θα αποτελέσει ένα φωτεινό διάλλειμα σε μία σκοτεινή χρηματιστηριακή διαδρομή.

Η Σοφοκλέους δεν μπορεί να αυτονομηθεί από τις διεθνείς εξελίξεις. Όλοι έχουν όμως να επισημάνουν τον πολύ καλό χαρακτήρα που έχει επιδείξει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Θανάσης Μαυρίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v