ΟΤΕ και Εθνική ”βαρίδι” για τη Σοφοκλέους

Με τις μετοχές των ΟΤΕ (-3,05%), Εθνικής (-2,75%) να δέχονται πιέσεις από το άνοιγμα της αγοράς, μην μπορώντας στη συνέχεια να αντιδράσουν, σε συνδυασμό με την ευρύτερη αρνητική εικόνα της αγοράς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από τις 2.100 μονάδες, στα επίπεδα Απριλίου του 1998, φανερώνοντας την απροθυμία επανατοποθέτησης των θεσμικών.

Με απώλειες της τάξης του 1,89%, στις 2.083,34 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, με την τάση της αγοράς να διαμορφώνεται από το άνοιγμα, οπότε και οι αθρόες ρευστοποιήσεις στις πιο δεικτοβαρείς μετοχές (Εθνική, ΟΤΕ) ώθησαν το Γενικό Δείκτη κάτω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων, σε επίπεδα που είχε να επισκεφτεί από το α΄ δεκαήμερο του Απριλίου του 1998, με τη συνεδρίαση μετά τις 12:00, να χαρακτηρίζεται από την τάση συσσώρευσης στην ευρύτερη περιοχή των 2.080 μονάδων.

Άκρως αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός, ότι τόσο ο ΟΤΕ όσο και η Εθνική δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν από τα χαμηλά τους, καθώς έκλεισαν με απώλειες 3,05% και 2,75%, αντίστοιχα, δείχνοντας ότι τα θεσμικά χαρτοφυλάκια δεν διέπονται από προθυμία επανατοποθέτησης, ακόμα και στις νέες χαμηλότερες αποτιμήσεις, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην άκρως αρνητική εικόνα της ευρύτερης αγοράς, με την αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών, να διαμορφώνεται στο 6/1.

Οσον αφορά στην αγορά Παραγώγων, θα πρέπει να σταθούμε στη διατήρηση σημαντικών υποτιμήσεων αναφορικά τα ΣΜΕ επί του FTSE 20, καθώς εκτιμάται, ότι η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει πλήρως την αδυναμία ή και απροθυμία ακόμα των θεσμικών χαρτοφυλακίων να προεξοφλήσουν αντίδραση της spot αγοράς.

Τέλος, ο τζίρος των 73,1 εκατ. ευρώ, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών, οπότε και παρατηρήθηκε μείωση θέσεων από τα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Κανάκης, ΕΤΒΑ, Ζήνων Ρομποτική, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Εβροφάρμα, Ιμάκο, Microland, Connection, Datamedia και Άλτε.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Κανάκης, ΕΤΒΑ, Ζήνων Ρομποτική, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Εβροφάρμα, Ιμάκο, Υγεία, Datamedia, Microland και Intrakom Κατασκευές.

Πραγματοποιήθηκαν 5 πακέτα (350.000, 297.600, 64.000, 155.000 και 100.000 τεμαχίων αντίστοιχα) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,60 ευρώ έκαστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v