ΧΑΑ: Πιέσεις από ΟΤΕ και Panafon

Με ”μπροστάρη” τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τις τράπεζες (-1,71%), οι οποίες καταγράφουν λογικές, για τα δεδομένα της αγοράς, απώλειες, ο Γενικός Δείκτης έχει συσσωρευτεί στις 2.080 μονάδες, ενώ ο τζίρος, μετά το πρωινό sell off, φτάνει μόλις τα 50 εκατ. ευρώ.

Καμία ειδοποιός διαφορά στη χρηματιστηριακή αγορά κατά την τελευταία μιάμιση ώρα των συναλλαγών, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει συσσωρευτεί στην ευρύτερη περιοχή των 2.080 μονάδων, σε μια απόπειρα- από καθαρά τεχνικής σκοπιάς- να δημιουργηθεί βάση, ώστε κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών, ο δείκτης να επαναπροσεγγίσει τις 2.100 μονάδες.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι αυτές που εξακολουθούν να επηρεάζουν τα μέγιστα την πορεία του Γενικού Δείκτη, καθώς ο ΟΤΕ ταλανίζεται στο επίπεδο των 14 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 3%, ενώ και η Panafon δείχνει προς το παρόν να δημιουργεί βάση λίγο πάνω από τα 6 ευρώ.

Κατά τα λοιπά οι τράπεζες καταγράφουν λογικές για τα δεδομένα της αγοράς απώλειες, με την Alpha να βρίσκει στο επίκεντρο των πολιτών, καταγράφοντας απώλειες 2,2%, ενώ σε κλαδικό επίπεδο οι ζημιές ανέρχονται στο 1,71%.

Οσον αφορά στην ευρύτερη εικόνα της αγοράς, η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών βρίσκεται στο 1/7 υπέρ των δεύτερων, την ίδια στιγμή που ο τζίρος μετά το πρωινό sell off προσεγγίζει μόλις τα 50 εκατ. ευρώ.

Τέλος, διατηρούνται οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, ενδεικτικό της έλλειψης προεξόφλησης αντίδρασης στην υποκείμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v