Σε αναζήτηση πάτου το ΧΑΑ

Στην ευρύτερη περιοχή των 2.080 μονάδων έχει σταθεροποιηθεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑΑ, χωρίς τις πρωινές εξάρσεις που τον ”έριξαν” κατά 2,14%. Ωστόσο, τίποτα δεν προδιαγράφει ότι ο Γενικός Δείκτης θα μπορέσει να αντιδράσει έστω και οριακά προς τις 2.100 έως το κλείσιμο.

Στην ευρύτερη περιοχή των 2.080 μονάδων έχει σταθεροποιηθεί ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑΑ, καθώς μετά την πρωινή έξαρση που έφερε το Δείκτη να καταγράφει απώλειες έως και 2,14%, ακολουθεί τώρα μια περίοδος υποκειμενικής συσσώρευσης, χωρίς ωστόσο, να είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Δείκτης θα μπορέσει να αντιδράσει έστω και οριακά προς τις 2.100 μονάδες έως το κλείσιμο.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι αυτές που οδηγούν σήμερα το Δείκτη χαμηλότερα, αφού τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η Panafon καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 2,5%, οριακά καλύτερη είναι η εικόνα στις τράπεζες, αφού μέχρι στιγμής Εμπορική και Εθνική ”κρατιούνται” στο –1,6% και –1,8% αντίστοιχα, ενώ και στην Περιφέρεια, ελλείψει ενδιαφέροντος περισσότερο και όχι απουσίας πωλητών, υπάρχει μια μερική προσπάθεια αυτονόμησης, εξ’ ου και η βελτίωση της σχέσης πτωτικών / ανοδικών μετοχών (από το 8 προς 1 στο άνοιγμα, στο 5 προς 1 τώρα).

Τεχνικά, ο Δείκτης μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι πιθανό να δοκιμάσει τη στήριξη στην ευρύτερη περιοχή των 2.020 μονάδων, αφού η πλειονότητα των παραγόντων της αγοράς, θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις δημιουργίας ενός range για trading, εάν πρώτα δεν αποπερατωθεί πλήρως η μείωση θέσεων σε δεικτοβαρείς τίτλους από εγχώρια και ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Όσον αφορά στην κίνηση της αγοράς Παραγώγων, μειώνονται ελαφρώς οι υποτιμήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να θεωρείται προπομπός κάποιας ανοδικής αντίδρασης στην υποκείμενη αγορά, δεδομένου ότι τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20 εμφάνιζαν discount 2,1% προεξοφλώντας γαρ το gap opening του Γενικού Δείκτη κάτω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v