Η εικόνα βελτιώνεται στη Σοφοκλέους

Την ισχυρή της πλευρά επιδεικνύει με το άνοιγμα η Σοφοκλέους, καθώς σε άμεσο συσχετισμό με τις ευρωαγορές και δη με τον DAX της Φρανκφούρτης, κινείται ανοδικά κάτω από το όριο των 2.100 μονάδων. Ανάλογη και η πορεία του FTSE 20 που εμφανίζει σαφώς καλύτερη εικόνα

Θετικό το άνοιγμα της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς φαίνεται ότι όλο και περισσότερο, η Σοφοκλέους αποκτά θετική συσχέτιση με τις ευρωαγορές και δη το δείκτη DAX της Φρανκφούρτης με συνέπεια να αφομοιώνεται πλήρως η ανοδική κίνηση των ευρωαγορών. Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια, ο Γενικός Δείκτης να καταγράφει κέρδη 0,7%, κινούμενος οριακά κάτω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

Το πιο θετικό σημείο όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση, αποτελεί ο τζίρος αφού ήδη η συναλλακτική δραστηριότητα ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ, ρυθμός που είναι συμβατός, με την έννοια της επανατοποθέτησης ρευστότητας στα χαμηλά, προς αποκόμιση ενδεχομένως βραχυχρόνιων κερδών.

Εμπορική (+2%) και Εθνική (+2,3%) οδηγούν τον FTSE 20, ενώ και ο ΟΤΕ στον απόηχο των πρόσφατων πιέσεων εμφανίζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα. Κατά την επόμενη μιάμιση ώρα της συνεδρίασης, πρέπει να δούμε το κατά πόσον ο Γενικός Δείκτης έχει τη δυνατότητα να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 2.100 μονάδων ή αν στον αντίποδα, η αντίσταση που παρέχει το εν λόγω επίπεδο, θα οδηγήσει σε μια νέα συσσώρευση στην ευρύτερη περιοχή των 2.090 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v