Στη δίνη των ευρωαγορών η Σοφοκλέους

Αδυνατεί να αντισταθεί στην δίνη που έχει περιπλέξει τις ευρωπαϊκές αγορές η Σοφοκλέους, μην καταφέρνοντας να σταθεροποιηθεί, και οδηγείται προς τις 2.000 μονάδες, χωρίς βοήθεια και από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Όπως προαναφέραμε στο πρωινό μας σχόλιο, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αδυνατεί να αντισταθεί στη δίνη που έχει περιπλέξει τις ευρωαγορές, δεδομένου ότι και σήμερα το σύνολο των ευρωπαϊκών δεικτών καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 4,5%.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η Σοφοκλέους, βρίσκεται και αυτή εγκλωβισμένη στη διεθνή τάση με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,9% διαμορφούμενος στις 2.046 μονάδες. Σχετικά υψηλοί οι ρυθμοί συναλλακτικής δραστηριότητας με το τζίρο να ανέρχεται ήδη στα 35 εκατ. ευρώ, με μόλις εννέα ανοδικές μετοχές και πάνω από 300 πτωτικές, ενδεικτικό της διάθεσης εξόδου από τη χρηματιστηριακή αγορά σε οποιοδήποτε κόστος.

Επί του πρακτέου, η αγορά αδυνατεί να σταθεροποιηθεί, με συνέπεια το επίπεδο των 2.000 μονάδων να είναι πλέον στον ορίζοντα και την κίνηση στην αγορά Παραγώγων να προεξοφλεί ένα και μόνο πράγμα την περαιτέρω διόρθωση της υποκείμενης αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης όπου είναι προφανές ότι οι ξένοι θεσμικοί, πρωτίστως, επιθυμούν διακαώς την απεμπλοκή από το ΧΑΑ την ίδια στιγμή που τα εγχώρια επενδυτικά σχήματα αδυνατούν όπως είναι φυσικό να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v