ΧΑΑ: Θετικά σινιάλα στο ”φινάλε”

Ως ”αγοραστική ευκαιρία” επανατοποθέτησης αντιμετώπισαν κάποια χαρτοφυλάκια τη σημερινή ενδοσυνεδριακή διόρθωση, ενώ όπως επισημαίνουν εγχώριοι και αλλοδαποί διαχειριστές, η Σοφοκλέους αυτό τον καιρό αποκτά το ”δικό της ενδιαφέρον”, παρέχοντας δυνατότητες για trading. Στα συν, η διακράτηση κερδών από Εμπορική, Alpha.

Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης τιμών, μετά το θετικό άνοιγμα του που τον έφερε στα πρόθυρα των 2.100 μονάδων, στη συνέχεια οπισθοχώρησε περνώντας ένα ημίωρο πριν το κλείσιμο σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω αποκόμισης κερδών σε δεικτοβαρείς μετοχές, με επίκεντρο τις Alpha Bank και Εθνική.

Εν τούτοις, η ενδοσυνεδριακή διόρθωση εκλήφθηκε ως ”αγοραστική ευκαιρία” από κάποια χαρτοφυλάκια, τα οποία επανατοποθετήθηκαν εκ νέου, προσμένοντας προφανώς σε συνέχιση της ανοδικής κίνησης αύριο, ακόμα και gap opening.

Πάντως, όπως επισημαίνουν εγχώριοι και αλλοδαποί διαχειριστές, η Σοφοκλέους αποκτά αυτή την εποχή ενδιαφέρον, καθότι ακολουθώντας – στις δικές της αναλογίες – το volatility των Ευρωαγορών, προσφέρει δυνατότητες για trading τόσο στην υποκείμενη αγορά, όσο και στην αντίστοιχη των παραγώγων.

Στα θετικά της συνεδρίασης, καταλογίζεται η αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα των 102 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 28 εκατ. αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς επίσης και το ότι συγκεκριμένες μετοχές του τραπεζικού κλάδου, και δη οι Alpha και Εμπορική, μπόρεσαν να διακρατήσουν τα κέρδη τους.

Στον αντίποδα, η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών και δη το γεγονός ότι δεύτερες υπερκέρασαν τις πρώτες, εκλαμβάνεται ως ένα εμφανές δείγμα αδυναμίας της Περιφέρειας, ενώ και η συμπεριφορά της Εθνικής, η οποία από το +2,7% βρέθηκε στο –0,5% για να κλείσει αμετάβλητη παραπέμπει σε απροθυμία των θεσμικών χαρτοφυλακίων να τοποθετηθούν μεσοπρόθεσμα σε θεωρούμενα ως blue - chip stocks.

Για ”μεγάλα παιδιά” η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΠΑ, όπου τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE - ASE 20 προσέλκυσαν σημαντικό ενδιαφέρον, κατά το πρώτο ήμισυ της συνεδρίασης από χαρτοφυλάκια που έσπευσαν να πουλήσουν τον δείκτη στις τιμές της Παρασκευής, ενώ προς το κλείσιμο, τόσο λόγο του κλεισίματος short θέσεων, όσο και λόγο της διάθεσης κάποιων να προεξοφλήσουν ανοδική κίνηση αύριο, υπήρξαν εκ νέου αγοραστές.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Αγροτική Ζωής, Σιγάλας, Φοίνιξ, Δίας Ιχθυοκαλιέργειες, ΕΥΔΑΠ, Πετζετάκις, Ράδιο Αθήναι (κοινές), Ευρωπαϊκή Πίστη και Ελφίκο.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Αγροτική Ζωής, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, ΕΥΔΑΠ, Μύλοι Κεπένου, Κανάκης, Εβροφάρμα, Info – Quest, Datamedia, Kleeman και Τράπεζα Κύπρου.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (100.000, 355.000 τεμαχίων) του ΟΤΕ στην τιμή των 14,04 ευρώ έκαστο, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Alpha Bank στην τιμή των 12,84 ευρώ και ένα πακέτο 1.890 τεμαχίων του Μαΐλλη (κοινές) στην τιμή των 5,48 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα (177.670, 125.000 τεμαχίων) του ΟΤΕ στην τιμή των 14 και 13,9 ευρώ αντίστοιχα και δύο πακέτα (100.000, 156.250 τεμαχίων) του ΟΤΕ στην τιμή των 14,12 και 13,5 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης τρία πακέτα (934.562, 300.000 και 254.000 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,28, 9,8 και 9,7 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v