Επιχειρεί να βρει δυνάμεις ο Γενικός Δείκτης

Στο εύρος 2.085 – 2.097 μονάδων κινείται σταθερά ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΑ, ύστερα από την ανοδική έξαρση της πρώτης ώρας των συναλλαγών, με τις Εθνική και Alpha να αποτελούν τις μετοχές που τον συντηρούν ανοδικά.

Στο εύρος 2.085 – 2.097 μονάδων κινείται σταθερά μετά την ανοδική έξαρση της πρώτης ώρας των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑΑ, εν μέσω βραχυχρόνιων τοποθετήσεων και ρευστοποιήσεων, περιορισμένου όμως εύρους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι κατά το πρώτο ημίωρο ο τζίρος προσέγγιζε αισίως τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ έκτοτε, η εισροή κεφαλαίων έχει επιβραδυνθεί δραματικά με συνέπεια ο τζίρος να διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή μόλις στα 47 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. αφορούν στη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Εθνική και Alpha είναι οι μετοχές που ουσιαστικά συντηρούν το Δείκτη, καθώς καταγράφουν κέρδη 1,7% και 2,3% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι τηλεπικοινωνίες δείχνουν ότι ακόμη δεν μπορούν να αντιδράσουν παρά το γεγονός ότι έχουν πιεστεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Όσον αφορά τις τάσεις στην ευρύτερη αγορά, η Περιφέρεια έχει ουσιαστικά μείνει από δυνάμεις. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται πλέον μόλις στο 1,5 / 1 υπέρ των πρώτων.

Στην αγορά Παραγώγων, οι υπερτιμήσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά εξαλειφθεί στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, διατηρούνται μερικώς στα ΣΜΕ επί του MK 40, επικρατεί όμως η αίσθηση ότι τα premiums που εμφανίστηκαν στο άνοιγμα δεν αποτέλεσαν τίποτε άλλο παρά μια καλή ευκαιρία για όσους ήθελαν να ”πουλήσουν” το Δείκτη, να το κάνουν σε μια καλύτερη τιμή από ότι χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v