Επιχείρηση αντίδρασης στο ΧΑΑ;

Αντίδραση, τεχνικού χαρακτήρα, προσπαθεί να καταγράψει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ από τα ”χαμηλά” των 2.045 μονάδων, με τις πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και δη στις Alpha, Εθνική και Εμπορική να έχουν μετριαστεί. Η προσπάθεια, ωστόσο, δεν πείθει για τη διάρκειά της.

Με μια αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα από τα ”χαμηλά” της ημέρας, ανταποκρίνεται ο Γενικός Δείκτης στο πρωινό sell off, καθότι ο μετριασμός των πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους με επίκεντρο τις Alpha, Εθνική και Εμπορική, συνδράμει στο να έχει ανακτήσει 5 πόντους από το ”χαμηλό” των 2.045 ο Γενικός Δείκτης. Η κίνηση αυτή ωστόσο δεν πείθει ως προς τη διάρκειά της.

Ο ΟΤΕ εξακολουθεί να δέχεται σημαντικές πιέσεις, οι οποίες πάντως έχουν μετριαστεί μερικώς κατά τα τελευταία λεπτά, ενώ η εικόνα στην περιφέρεια, παρότι βελτιωμένη σε σχέση με το άνοιγμα, δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι θα έχουμε να κάνουμε με οποιασδήποτε μορφής αυτονόμηση της μικρής κεφαλαιοποίησης προς το κλείσιμο.

Ο τζίρος των 57 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πακέτα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ αντικατοπτρίζει το πρωινό sell off, καθώς επίσης έως ένα βαθμό την επανατοποθέτηση βραχυχρόνιων επενδυτικών σχημάτων στα χαμηλά του σήμερα.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι τα ΣΜΕ επί του FTSE 20 έχουν μετριάσει τις απώλειές τους χωρίς ωστόσο, να γίνεται λόγος για αντίδραση άξια αναφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v