ΧΑΑ: Οι θεσμικοί καιροφυλακτούν...

Προς δεικτοβαρείς μετοχές έχουν στραφεί τα θεσμικά χαρτοφυλάκια αποσκοπώντας στην αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών, κάτι που αναμένεται να ενταθεί προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Από τεχνική σκοπιά, ικανοποιεί το γεγονός, ότι στην ανοδική κίνηση του δείκτη ο τζίρος εμφανίζει ανοδική τάση.

Συνεδρίαση με πολλές διακυμάνσεις η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης, μετά το άνοιγμα που τον οδήγησε στις 2.072 μονάδες, στη συνέχεια επιδόθηκε σε μια αξιοσημείωτη διόρθωση και οδηγήθηκε στις 2.058 μονάδες, επίπεδο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η νέα συσσώρευση, η οποία εν τέλει οδήγησε στην εκ νέου επαναπροσέγγιση των 2.070 μονάδων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα μετά την εκτίναξη στο άνοιγμα, απόρροια της μεταστροφής θεσμικών χαρτοφυλακίων προς τις δεικτοβαρείς μετοχές με σκοπό την αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών, έχει εμφανίσει μια μικρή καθίζηση. Αυτό που ενδιαφέρει όμως, είναι το γεγονός ότι στην ανοδική κίνηση ο τζίρος εμφανίζει αυξητικές τάσεις και στην πτωτική μειώνεται, εξέλιξη που καθαρά από τεχνικής σκοπιάς είναι ικανοποιητική.

Στο 8/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στην ευρύτερη αγορά, σχέση που αναμένεται ωστόσο να επιδεινωθεί προς το κλείσιμο, οπότε δηλαδή και θα ξεκινήσει η αποκόμιση των βραχυχρόνιων κερδών.

Οσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, υπάρχει πάρα πολύ range trading, επενδυτική στρατηγική που διευκολύνεται από το volatility της υποκείμενης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v