Ο FTSE 20 κράτησε τα... προσχήματα

Ελπίδες αφήνει η αντίδραση από τα χαμηλά του γενικού δείκτη και η ενδοσυνεδριακή δημιουργία βάσης, ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί η ”δοκιμασία” στις 2.000 μονάδες. Αντίδραση στην περιφέρεια δεν υπήρξε, ενώ καλύτερη υπήρξε η εικόνα του FTSE 20 και δη των τραπεζών, εξαιρουμένων όμως των τηλεπικοινωνιών.

Αρκούντως ικανοποιητική η αντίδραση από τα χαμηλά της ημέρας για το Γενικό Δείκτη στη Σοφοκλέους, καθώς η συσσώρευση που επιτεύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των 2.040 μονάδων, οδήγησε κατά το κλείσιμο σε μια ανοδική κίνηση, που αποπερατώθηκε στις 2.057,97 μονάδες, μειώνοντας συνεπώς τις απώλειες του Γενικού Δείκτη σε ημερήσια βάση στο 0,65%.

Αυτό που έχει σημασία είναι, ότι ο Γενικός Δείκτης μπόρεσε, ενδοσυνεδριακά, να δημιουργήσει μια βάση, εξέλιξη που σίγουρα είναι θετική για όσους πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί βάση πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων, χωρίς να χρειαστεί ο Γενικός Δείκτης να δοκιμάσει να βρει στήριξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι όσον αφορά στην περιφέρεια, αντίδραση δεν υπήρξε τουλάχιστον σε βαθμό που να θεωρούμε ότι επιχειρήθηκε η αυτονόμηση, ενώ στον αντίποδα, πολύ πιο καλή ήταν η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης και δη των τραπεζών, αφού στα ενδοσυνεδριακά χαμηλά τους υπήρξε μια αξιοσημείωτη επανατοποθέτηση ρευστότητας.

Το ίδιο δεν συνέβη στις τηλεπικοινωνίες, όπου παρά το γεγονός ότι ο ΟΤΕ βρέθηκε στο –4% ενδοσυνεδριακά, η ζήτηση δεν φάνηκε, προς το κλείσιμο τουλάχιστον, να παραπέμπει σε οτιδήποτε άλλο, από μια καθαρά τεχνικής φύσης επανατοποθέτηση ρευστότητας.

Θετική, επίσης, υπήρξε η τάση στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, όπου προς το κλείσιμο υπήρξε μια μερική επανατοποθέτηση ρευστότητας από χαρτοφυλάκια που προσδοκούν σε μια αντίδραση τη Δευτέρα.Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Πετζετάκις, Κανάκης, Αλυσίδα (κοινές), Κορδέλλος, Ελβάλ, Ελφίκο, Ελληνική Υφαντουργία, Εργάς, Καμπάς και Fourlis.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Λιβάνης, Κανάκης, Κορδέλλος, Compulink, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Μύλοι Κεπένου, Υγεία, Σελόντα, Intrakom Κατασκευές και Αγροτική Ασφαλιστική.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του Εμπορικού Δεσμού.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (133.000, 152.000 τεμαχίων) της Θεμελιοδομής στην τιμή των 4,56 και 4,68 ευρώ αντίστοιχα, δύο πακέτα (220.000, 70.000 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,2 και 10,26 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 100 τεμαχίων της NotosCom στην τιμή των 2,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v