Και το ΧΑΑ επιδίδεται σε trading

Μια βάση στην ευρύτερη περιοχή των 2.040 μονάδων επιχειρεί να δημιουργήσει ο Γενικός Δείκτης, μετά την αρχική μείωση θέσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πάντως, σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τηλεπικοινωνίες με αιχμή τον ΟΤΕ.

Μετά την αρχική μείωση θέσεων σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης από θεσμικά χαρτοφυλάκια, η αγορά επιχειρεί να δημιουργήσει μια βάση στην ευρύτερη περιοχή των 2.040 μονάδων, καθώς είναι πλέον προφανές ότι το trading range που αναφέραμε στο προηγούμενο σχόλιο (2.000 – 2.100) ”αξιοποιείται” από τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, τόσο στην άνοδο (όπως χθες) όσο και σήμερα στην πτώση.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι ο Γενικός Δείκτης δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να εμφανίσει δείγματα αντίδρασης σε οποιοδήποτε επίπεδο πάνω από τις 2.060 μονάδες, αφού είναι προφανές ότι τα ισχυρά θεσμικά χαρτοφυλάκια αντιλαμβανόμενα το υψηλό volatility που επικρατεί στις αγορές, επιχειρούν μόνο την αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών και όχι οποιασδήποτε μορφής σταδιακή επανατοποθέτηση ρευστότητας με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Άκρως απογοητευτική πρέπει να κριθεί ότι είναι η τάση στην ευρύτερη αγορά, όπου η αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών διαμορφώνεται στο 6 / 1 υπέρ των πρώτων, ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος των 20 εκατ. ευρώ είναι ενδεικτικός της έλλειψης ζήτησης και της τάσης υπερπλεονάζουσας προσφοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει εκ νέου στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος είναι ηλίου φαεινότερο ότι αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα όσον αφορά την ανάκαμψή του, αφού με επίκεντρο τον ΟΤΕ, ο εγχώριος κλάδος –όπως και οι αντίστοιχοι του εξωτερικού- γίνεται αντικείμενο πωλήσεων.

Τέλος όσον αφορά στην αγορά Παραγώγων, αξιοσημείωτες οι ρευστοποιήσεις στα ΣΜΕ επί του FTSE 20 σε μικρότερο όμως, όγκο από ότι σε προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v