Περιμένοντας τους βαρβάρους...

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Αυτό που ίσως μπορεί να γίνει είναι η εφαρμογή παραδοσιακών στρατηγικών. Δηλαδή, της εξής μίας: Αγοράζουμε μετοχές σε ελκυστικές τιμές.

Περιμένοντας τους βαρβάρους...
Κρίση, πτώση, υποαξίες, απαξίωση, νευρικότητα, φτώχεια! Αυτοί είναι ”βάρβαροι” για έναν επενδυτή. Ο χειρότερός του εφιάλτης σε εποχές ευημερίας. Κι αυτός ο εφιάλτης είναι τώρα εδώ, παρών. Οι επενδυτές ζουν ένα αληθινό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους ίδιους και θύματα την περιουσία τους. Άραγε οι βάρβαροι έφτασαν ή οι ορδές των εχθρών που έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους δεν είναι παρά η πρώτη τους γραμμή; Έχουμε δει τα χειρότερα ή μας περιμένουν ακόμη πολλές οδυνηρές εκπλήξεις;

Αν ξέραμε τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ πιθανό να μην χρειαζόταν να αρθρογραφούμε για να βγάλουμε τον επιούσιο. Εμείς μόνο παρατηρήσεις επί των πεπραγμένων μπορούμε να κάνουμε.

Κι αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι ότι πρόκειται για την χειρότερη κρίση που έχουν γνωρίσει οι νεότερες γενιές των επενδυτών. Η μεγαλύτερη σε διάρκεια και σε ένταση. Εύλογα αναρωτιόμαστε αν το κραχ γίνεται ήδη και απλά έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του παρελθόντος.

Μέσα σ’ένα τέτοιο περιβάλλον δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Αυτό που ίσως μπορεί να γίνει είναι η εφαρμογή παραδοσιακών στρατηγικών. Δηλαδή, της εξής μίας: Αγοράζουμε μετοχές σε ελκυστικές τιμές.

Μετοχές εταιριών με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης και καλή μερισματική απόδοση. Πάντοτε όμως διατηρούμε χρήματα για τυχόν μεγαλύτερη υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών. Και περιμένουμε...

Θανάσης Μαυρίδης


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v