Συγχρονίζεται η Σοφοκλέους με τις ευρωαγορές

Η ”τραμπάλα” στις διεθνείς κεφαλαιαγορές συνεχίζεται, παρασύροντας στο πέρασμά της και τη Σοφοκλέους που φαίνεται να αφομοιώνει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό τη διεθνή τάση. Ιδιαίτερη προσοχή για σήμερα απαιτείται απέναντι στον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο.



Η ”τραμπάλα” στις διεθνείς κεφαλαιαγορές συνεχίζεται ακάθεκτη αφού πλέον ο Δείκτης Dow Jones συμπεριφέρεται σαν δείκτης περιφερειακής αγοράς, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις 200 και 300 πόντων.

Γίνεται προφανές ότι με το διεθνές μακροοικονομικό τοπίο να χειροτερεύει και τα εταιρικά σκάνδαλα να συσσωρεύονται πάνω από τις χρηματιστηριακές αγορές, έχουμε να κάνουμε με μια μεσοπρόθεσμη πτωτική κίνηση η οποία όσο βίαιη είναι στην πτώση τόσο βίαιες ανοδικές αναλαμπές εμπεριέχει.

Ουσιαστικά, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αφομοιώνει σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό την τάση αυτή το τελευταίο διάστημα αφού, οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις κατέδειξαν αφενός τη διάχυτη νευρικότητα που επικρατεί στην κεφαλαιαγορά, αφετέρου το γεγονός ότι η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων επενδύει σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, πολιτική που πρέπει να ακολουθείται δεδομένης της έντονης νευρικότητας που επικρατεί στις κεφαλαιαγορές (και φυσικά της μεταβλητότητας που αυτό συνεπάγεται).

Όσον αφορά στα θεμελιώδη τεχνικά χαρακτηριστικά, η Σοφοκλέους έχει διαμορφώσει ένα trading range στο εύρος 2.000 – 2.100 μονάδων, μέσα στο οποίο τα περιφερειακά επενδυτικά σχήματα στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση και τα θεσμικά χαρτοφυλάκια στην υψηλή, επιχειρούν να καρπωθούν τις τάσεις αντίδρασης στον απόηχο καταστάσεων υπερπροσφοράς τίτλων, ενώ σε μέρες όπως η σημερινή, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν σε νέα μείωση θέσεων δεδομένου του δυσμενούς χρηματιστηριακού κλίματος στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι τράπεζες, ενώ και πάλι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος είναι αυτός που ενδεχομένως έχει να χάσει τα περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v