Μια ανάσα για τις αγορές

Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές τις επερχόμενες συνεδριάσεις στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Ισως οι αγορές να πάρουν μια ανάσα, αν δεν υπάρξουν δυσάρεστα ”νέα”. Ωστόσο, για το τί μέλλει γενέσθαι σε πιο μακροχρόνιο διάστημα οι απόψεις... διίστανται!!

Μια ανάσα για τις αγορές
Η μείωση του τζίρου στις αγορές των ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή, αλλά και τα μικρά κέρδη που κατέγραψαν οι δείκτες, δημιουργεί ”συγκρατημένη αισιοδοξία” σε ορισμένους αναλυτές των αγορών, που ευελπιστούν σε μια ανοδική ”ανάσα” για το επόμενο διάστημα.

Με αυτή την προϋπόθεση, η Σοφοκλέους αναμένεται να αντιδράσει, αν και με μικρότερους ρυθμούς από τις ξένες αγορές (οι οποίες άλλωστε κατέγραψαν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά πτώσης το τελευταίο διάστημα).

Οι δείκτες της τεχνικής ανάλυσης δείχνουν όλες σχεδόν τις αγορές ”υπερπουλημένες”, συνηγορώντας υπέρ της άποψης για μια ανοδική εκτόνωση, έστω και προσωρινή.

Πολλά στελέχη της αγοράς, ιδίως του εξωτερικού, υποστηρίζουν πλέον ότι, εάν δεν είδαμε το... βυθό, αυτός είναι πια ”πολύ κοντά”. Κι έχουν αρκετά επιχειρήματα, ιδίως σε ό,τι αφορά στο σκέλος των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων, σε σύγκριση με τις αποδόσεις των επενδύσεων σε ομόλογα.

Από την άλλη πλευρά, μια μικρή (;) μερίδα τεχνικών αναλυτών αναμένει πλέον ”μέρες ολέθρου” στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας, ότι έχουν σπάσει μακροχρόνιες γραμμές τάσης και ότι οι αγορές- παρά τα ανοδικά διαλείμματα- θα έχουν μακροχρόνια πτωτική πορεία.

Διαλέγετε και παίρνετε.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v