Με τις 2.150 μονάδες ”φλερτάρει” ο Γενικός Δείκτης

Η συνεχιζόμενη ζήτηση για τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους και η καλύτερη εικόνα των αγορών του εξωτερικού συντηρούν την προσπάθεια του Γενικού Δείκτη να προσεγγίσει τις 2.150 μονάδες.

Σε μια επιχείρηση επαναπροσέγγισης των 2.150 μονάδων έχει επιδοθεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς η συνεχιζόμενη ζήτηση για τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους συντηρεί το Γενικό Δείκτη σε θετική τροχιά, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι και στην περιφέρεια υπάρχει σήμερα σαφώς μεγαλύτερη ζήτηση από ότι χτες, δείγμα ίσως της μερικής αφύπνισης των μικροεπενδυτών.

Επί του πρακτέου, αυτό που προέχει, είναι να γίνει ”πιστευτή” η άνοδος, καθώς τον τελευταίο μήνα, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά πολλές φορές έχει επιδοθεί σε κινήσεις έξαρσης, τόσο ανοδικές όσο και πτωτικές.

Από καθαρά τεχνική σκοπιά, αφενός η ενίσχυση του τζίρου στα 52 εκατ. ευρώ με 2,5 ώρες συνεδρίασης να απομένουν και αφετέρου η ύπαρξη αντίστασης στις 2.150 μονάδες, καθιστούν άκρως ενδιαφέρουσα τη σημερινή ημέρα, αφού θα πρέπει να δούμε το κατά πόσο τα θεσμικά χαρτοφυλάκια που τοποθετήθηκαν στο κλείσιμο της Παρασκευής έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν την επανατοποθέτηση ρευστότητας, ή εάν στον αντίποδα θα έχουμε τη συνήθη πλέον αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών.

Εχέγγυα για μια ανοδική κίνηση υπάρχουν, δεδομένου ότι η τάση στο εξωτερικό είναι σαφώς καλύτερη από αντίστοιχες περιόδους που ακολουθούν μια ανοδική έξαρση του δείκτη Dow Jones στις ΗΠΑ, χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός, ότι υπάρχουν ακόμα ακραίες διακυμάνσεις που δεν αναμένεται να εξομαλυνθούν στο εγγύς μέλλον.

Όσον αφορά στην αγορά παραγώγων, πρέπει να επισημάνουμε την απουσία πωλητών, τάση που όμως μπορεί κάλλιστα να μεταστραφεί προς το κλείσιμο, αν έχουμε επιβάρυνση του κλίματος στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v