Μάτωσε η... αρκούδα

Τρελή κούρσα στις ξένες αγορές, με πρωτάκουστα κέρδη που... ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και στη Σοφοκλέους. Ενα θερινό ράλι είναι ”ό,τι πρέπει”. Μην ξεχνάμε όμως, ότι οι πληγωμένες αρκούδες είναι συχνά ακόμη πιο επικίνδυνες...

Μάτωσε η... αρκούδα
Άλλη μία ”τρελή κούρσα” ανόδου παρακολουθήσαμε χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση και στη Σοφοκλέους, αν και μεγάλο ρόλο θα παίξει η σημερινή πορεία των ευρω-αγορών.

Είναι άραγε αυτή η αντίδραση των χρηματιστηρίων, το σήμα που όλοι περιμένουν, ο ”επιθανάτιος ρόγχος” της αρκούδας που αγκάλιασε τις αγορές;

Το σίγουρο είναι ότι η αρκούδα...μάτωσε. Ωστόσο...

...”Ακόμη δεν τον είδαμε... Γιάννη τον βαφτίσαμε” απαντούν οι ψυχραιμότεροι, ή, αν θέλετε, οι λιγότερο αισιόδοξοι. Και προσθέτουν ότι μετά από την πίεση των τελευταίων 30-30 συνεδριάσεων είναι εύλογο ότι οι τεχνικά ”υπερπουλημένες” αγορές θα αντιδράσουν όπως ένα ελατήριο που είχε συμπιεστεί.

θα χρειαστούν πολλές ακόμη συνεδριάσεις, με λιγότερο έντονες διακυμάνσεις και πιο περιορισμένο όγκο για να διαπιστωθεί η μεσοπρόθεσμη έστω τάση, λένε οι ίδιοι και συνιστούν... υπομονή και προσοχή.

Ακόμη περισσότερη προσοχή ίσως απαιτήσει η συμπεριφορά της Σοφοκλέους. Η πτώση που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα ήταν μικρότερη, ενώ είναι προφανές (παρά τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων) ότι ο τραπεζικός κλάδος παραμένει σκιά του εαυτού του.

Χωρίς τις τράπεζες είναι δύσκολο να ανέβη ”δυναμικά” ο δείκτης, έστω και αν συνεχίσει η ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών μετοχών, με πρωταγωνιστή τον ΟΤΕ.

Πρώτο επίπεδο δοκιμασίας οι 2160 μονάδες σε μια πιθανή πορεία προς την καλυψη του καθοδικού χάσματος στην περιοχή των 2275 μονάδων, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι από σήμερα αρχίζει η δημοσίευση σημαντικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, όπως είναι η καταναλωτική εμπιστοσύνη και το ΑΕΠ.

Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v