Alpha, Εθνική, ΟΤΕ κρατούν ψηλά το δείκτη

Συνεδρίαση καθολικής αντίδρασης στη Σοφοκλέους, όπου μικρή και υψηλή κεφαλαιοποίηση επιχειρούν να αντιδράσουν από τα χαμηλά της Παρασκευής. Σημαντική η ζήτηση για τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, με επίκεντρο Alpha (+2,3%), Εθνική (+1,4%) και ΟΤΕ (+2,1%).

Ενισχυμένη η αξία των συναλλαγών, στα 35 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οδηγεί το Γενικό Δείκτη σε κέρδη 1,44%, στις 2.088 μονάδες, εν μέσω ζήτησης για τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, με επίκεντρο τις Alpha (+2,3%), Εθνική (+1,4%) και ΟΤΕ (+2,1%).

Επί του πρακτέου, έχουμε μια συνεδρίαση καθολικής αντίδρασης, όπου και η μικρή και η υψηλή κεφαλαιοποίηση επιχειρούν να αντιδράσουν από τα χαμηλά της Παρασκευής, εξέλιξη που προς το παρόν τουλάχιστον οδηγεί σε ανοδική κίνηση σε όλο το εύρος της αγοράς, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε ότι, η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 3/1 υπέρ των πρώτων, φανερώνει ένα μέγεθος αδυναμίας της ευρύτερης αγοράς να πιστέψει στην περαιτέρω αντίδραση.

Αρκούντως ικανοποιητική είναι η μέχρι στιγμής κίνηση και στην αγορά παραγώγων, όπου εμφανίζονται μικρές υπερτιμήσεις στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, χωρίς όμως- προς το παρόν- το γεγονός αυτό να οδηγεί σε πωλήσεις, από όσους πιστεύουν σε νέα διόρθωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v