Αγορές από θεσμικούς, ”καρτέρι” από ρευστοποιήσεις

Με υψηλό σχετικά τζίρο και τοποθέτηση θεσμικών σε δεικτοβαρείς μετοχές ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΑΑ. Από τεχνική σκοπιά, υπάρχουν οι δυνατότητες για άνοδο ως τις 2.150 μονάδες, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών.

Σε θετικό έδαφος άνοιξε ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑΑ με άκρως ικανοποιητική την εικόνα των βασικών ευρωαγορών χθες σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι τα θεσμικά χαρτοφυλάκια εξακολουθούν να τοποθετούνται σε δεικτοβαρείς μετοχές, συμβάλλει τα μέγιστα στο να έχει διασπαστεί ανοδικά η βραχυχρόνια στήριξη στις 2.120 μονάδες.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι ο τζίρος στο άνοιγμα είναι σχετικά υψηλός, αφού διαμορφώνεται ήδη στα 12 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας που προσελκύουν πρωτίστως οι τίτλοι του FTSE ASE 20. Η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές μετοχές διαμορφώνεται στο 3/1 υπέρ των πρώτων, σχέση η οποία όμως αναμένεται να επιβαρυνθεί, καθότι αναμένεται να υπάρξει αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών.

Περαιτέρω έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην κίνηση της αγοράς παραγώγων, όπου υπάρχουν κάποιες πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του δείκτη ASE 20 προφανώς προεξοφλώντας την αδυναμία του Γ.Δ. στη τρέχουσα συγκυρία να κρατηθεί πάνω από τα επίπεδα των 2.120 μονάδων.

Πάντως, πρέπει να τονίσουμε ότι από καθαρά τεχνική σκοπιά, ο Γ.Δ. έχει περιθώριο ανατίμησης έως την ευρύτερη περιοχή των 2.150 μονάδων, όπου αναμένεται να δοκιμαστεί η πιο σημαντική ζώνη αντίστασης που έχει να δοκιμάσει βραχυχρόνια ο δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v