ΧΑΑ: Με το βλέμμα στις 2.150 μονάδες

Για μια ακόμα συνεδρίαση τράπεζες και τηλεπικοινωνίες οδήγησαν σε άνοδο το Γενικό Δείκτη, ενώ θετική κρίνεται και η συνεισφορά της περιφέρειας. Άμεσος στόχος η δημιουργία βάσης στις 2.120 μονάδες και απώτερος η διάσπαση των 2.150 μονάδων.

Συνεδρίαση με δύο όψεις η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς στο άνοιγμα υπήρξε μια διάθεση από μέρους των θεσμικών χαρτοφυλακίων να προστατεύσουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, με συνέπεια να εκδηλωθούν ως αγοραστές σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ και τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE-20 εξισώθηκαν με την υποκείμενη τιμή.

Ωστόσο, η επαναπροσέγγιση της βραχυχρόνιας αντίστασης στις 2.150 μονάδες οδήγησε σε αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών και πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο ΧΠΑ. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός, ότι προς το κλείσιμο εμφανίστηκε discount της τάξης των 7 μονάδων.

Στα θετικά της ημέρας καταλογίζεται η διάσπαση της βραχυχρόνιας αντίστασης στις 2.120 μονάδες, επίπεδο το οποίο στο κλείσιμο παρείχε αντίσταση, ενώ και η Περιφέρεια προσέλκυσε περισσότερα κεφάλαια, απόρροια του ότι το retail αρχίζει να ”πιστεύει” στη δυνατότητα αντίδρασης της αγοράς.

Στον αντίποδα, είναι προφανές, ιδιαίτερα από τις πωλήσεις στο ΧΠΑ μετά τις 14.30, ότι η Σοφοκλέους θα παραμείνει και αυτή σε τροχιά…διακυμάνσεων, αφού, όπως και οι Ευρωαγορές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί η βραχυχρόνια τάση.

Εξαιρετικά ικανοποιητική και η αξία της συναλλακτικής δραστηριότητας, με το τζίρο να εμφανίζει αισθητή ενίσχυση σε σχέση με χθες (92 εκ. ευρώ με 5,5 εκ. σε πακέτα), ενώ ο τραπεζικός κλάδος αποτέλεσε την ”ατμομηχανή” της αγοράς, με τις Εμπορική και Eurobank να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 1%, ενώ στις τηλεπικοινωνίες ξεχώρισε η δυναμική αντίδραση της Cosmote (2,7%).

Βραχυπρόθεσμα, πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί, για δεύτερη φορά, η ύπαρξη στήριξης στις 2.120 μονάδες, προκειμένου η νέα φάση συσσώρευσης να οδηγήσει σε μια ουσιώδη προσπάθεια διάσπασης των 2.150 μονάδων, κάτι που σήμερα δεν επιτεύχθηκε.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Καθημερινή, Ιντεάλ (κοινές) και Λεβεντέρης (κοινές)

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Καθημερινής.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων και, ταυτόχρονα, σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (208.000, 320.000 τεμαχίων) της Μπαλάφας στην τιμή των 3,36 και 3,32 ευρώ αντίστοιχα, δύο πακέτα (100.000 τεμαχίων έκαστο) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,44 και 10,6 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 510 τεμαχίων της Panafon στην τιμή των 5 ευρώ, ένα πακέτο 101.650 τεμαχίων της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 6,68 ευρώ και ένα πακέτο 181.000 τεμαχίων της Θεμελιοδομής στην τιμή των 4,8 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν τέλος ένα πακέτο 20 τεμαχίων της Σφακιανάκης στην τιμή των 2,05 ευρώ και ένα πακέτο 130 τεμαχίων της Ηλέκτρα στην τιμή των 4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v