Οι τηλεπικοινωνίες κρατούν τα ”μπόσικα”

Την προ εβδομάδας κίνησή του φαίνεται να επαναλαμβάνει ο Γενικός Δείκτης (στις 2.100 και στη συνέχεια στις 2.020 μονάδες), με τις τηλεπικοινωνίες να αντισταθμίζουν τις πιέσεις που ασκούν οι τράπεζες.

Μικρής διάρκειας και χωρίς πειθώ η απόπειρα του Γενικού Δείκτη να σταθεροποιηθεί πάνω από το επίπεδο των 2.120 μονάδων, αφού η επανεμφάνιση πωλητών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με επίκεντρο τις τράπεζες, οδηγεί σε νέες πιέσεις στο δείκτη αλλά και την ευρύτερη αγορά.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να επαναλαμβάνει την προ εβδομάδας κίνηση του, όποτε η ανεπιτυχής προσπάθεια διάσπασης των 2.150 μονάδων οδήγησε σε κατ’ αρχήν επιστροφή στις 2.100 μονάδες και στη συνέχεια στις 2.020 μανάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζεται σημαντικά αυξημένη, αφού με 3 ώρες συνεδρίασης να απομένουν, διαμορφώνεται στα 35,5 εκατ. ευρώ, ενώ πρέπει να τονίσουμε, ότι προς το παρόν, οι τηλεπικοινωνίες αντισταθμίζουν σημαντικό μέρος των πτωτικών πιέσεων που ασκεί στο Γενικό Δείκτη ο τραπεζικός κλάδος.

Οσον αφορά στην εικόνα στην ευρύτερη αγορά, οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών σε αναλογία 4/1, ενώ στον ίδιο βαθμό η μικρή κεφαλαιοποίηση εμφανώς στερείται κεφαλαίων, καθώς το retail, όχι μόνο απέχει, αλλά φαίνεται να προχωρά και σε περαιτέρω μείωση θέσεων.

Οσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20 εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις εν μέσω ανοικτών πωλήσεων, αφού ούτε η ύπαρξη υποτίμησης του ΣΜΕ έναντι της θεωρητικής του τιμής δείχνει να αποτρέπει την προεξόφληση περαιτέρω πτωτικής τάσης στην υποκείμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v