Πάνω από τις 2.120 οδηγούν το Γ.Δ. οι θεσμικοί

Eμφανής είναι στο άνοιγμα η πρόθεση των θεσμικών χαρτοφυλακίων να οδηγήσουν το Γ.Δ. πάνω από το βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 2.120 μονάδων. Εξάλλου, σημαντική κρίνεται η επιβεβαίωση ότι, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τα θεσμικά χαρτοφυλάκια θα στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους.

Ενδιαφέρουσα τουλάχιστον αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γ.Δ. τιμών, έχοντας αποτύχει χθες στο επίπεδο των 2.150 μονάδων, διόρθωσε αρκετά έντονα, ενδεικτικό του ότι η πλειονότητα των θεσμικών χαρτοφυλακίων τοποθετείται βραχυχρόνια.

Αυτό που έχει σημασία, είναι η επιβεβαίωση ότι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση τα θεσμικά χαρτοφυλάκια θα στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, κάτι που προς το κλείσιμο χθες σίγουρα δεν συνέβη. Αντίθετα, η υπεπροσφορά τίτλων μεταξύ των οποίων και της Εθνικής, υπήρξε κάτι παραπάνω από προφανής.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει ο τραπεζικός κλάδος, αφού ενδεχόμενη αδυναμία του να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενδέχεται να λειτουργήσει ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, όχι μόνο για το FT20, αλλά και για την ευρύτερη αγορά συνολικότερα.

Μέχρι στιγμής στο άνοιγμα, κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται αφού, όχι μόνο δεν συνεχίζονται οι πωλήσεις από χθες αλλά στον αντίποδα, εμφανής είναι η πρόθεση των θεσμικών χαρτοφυλακίων να οδηγήσουν το Γ.Δ. πάνω από το βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 2.120 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v