ΧΑΑ: Πιέσεις... made in usa

Η αφομoίωση της διεθνούς τάσης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης (ανακοίνωση ΑΕΠ στις ΗΠΑ), ενώ οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους του FTSE 20 και η μη προσέλκυση κεφαλαίων από την περιφέρεια βοήθησαν” στην πτώση του Γενικού Δείκτη. Στα λίγα θετικά η ”συμπεριφορά” των ΟΤΕ, Cosmote.

Άλλη μια… διπρόσωπη συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με κύριο χαρακτηριστικό την πλήρη αφομοίωση της διεθνούς τάσης, αφού μετά τις 15.30, όποτε και ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας – συνιστώντας ανυπαρξία ανάκαμψης και κίνδυνο αποπληθωρισμού – γενικεύτηκαν οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους του FTSE - ASE 20, με επίκεντρο την Εθνική (-2,3%).

Επί του πρακτέου, η επαναπροσέγγιση της βραχυχρόνιας αντίστασης στις 2.150 μονάδες ήταν αυτή που οδήγησε αρχικά σε αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών και πωλήσεις στα ΣΜΕ επί του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο ΧΠΑ. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το ότι, για τρίτη κατά σειρά ημέρα, τα συμβόλαια στον εν λόγω δείκτη έκλεισαν με μεγάλο discount.

Στα λίγα θετικά της ημέρας καταλογίζεται η συνεχιζόμενη αντίδραση των τηλεπικοινωνιών, με τον ΟΤΕ και την θυγατρική Cosmote να καταγράφουν κέρδη 1%, τάση που αναμένεται όμως να μην έχει συνέχεια, καθότι δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει αυτονόμηση από την φθίνουσα κίνηση των κεφαλαιαγορών στο εξωτερικό σήμερα το απόγευμα.

Στα αρνητικά της ημέρας, η ”εύκολη” καθοδική διάσπαση της βραχυχρόνιας στήριξης στις 2.120 μονάδες, επίπεδο, το οποίο θεωρητικά παρείχε ένα σημείο αναφοράς, ενώ για μια ακόμα ημέρα η Περιφέρεια δεν προσέλκυσε κεφάλαια, με το retail – ορθώς, όπως εν τέλει αποδεικνύεται - να μην ”πιστεύει” στην περαιτέρω δυνατότητα αντίδρασης της αγοράς.

Η διατήρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στα 90,5 εκατ. ευρώ (4,4 εκατ. ευρώ σε πακέτα), δεν κρίνεται θετική, αφού οι εκροές από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν αυτές που συνέβαλαν στην ενίσχυση του τζίρου.

Βραχυπρόθεσμα, πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθεί, για πολλοστή φορά, η ύπαρξη στήριξης στις 2.100 μονάδες, αν και πιο πιθανή είναι μια ”κυκλική” κίνηση που θα φέρει το Δείκτη να δοκιμάζει τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας, και δη τις 2.050 - 2.070 μονάδες.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Λανακάμ (κοινές), Μύλοι Κεπένου, Κορδέλλος και Αθηναϊκές Συμμετοχές.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Κορδέλλος και Μύλοι Κεπένου.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (97.795, 135.141 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,36 και 10,4 αντίστοιχα, ένα πακέτο 200 τεμαχίων της Datamedia στην τιμή των 1,72 ευρώ και ένα πακέτο 400 τεμαχίων της Παπαστράτος στην τιμή των 16,42 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα (52.650, 700 τεμαχίων) του ΟΤΕ στην τιμή των 14,18 και 14,52 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 1.000.000 τεμαχίων της Μοχλός στην τιμή του 1,2 ευρώ και ένα πακέτο 700 τεμαχίων των ΕΛΠΕ στην τιμή των 6,2 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα ένα πακέτο 300 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 19,22 ευρώ, ένα πακέτο 1000 τεμαχίων της Hyatt στην τιμή των 6,8 ευρώ, ένα πακέτο 200 τεμαχίων της Γενάκ στην τιμή των 3,8 ευρώ και ένα πακέτο 500 τεμαχίων της AS Company στην τιμή του 1,7 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v