Δέσμια της γενικότερης απροθυμίας η Σοφοκλέους

Η απροθυμία των θεσμικών να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους και των περιφερειακών σχημάτων να επανατοποθετηθούν σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, δημιουργεί αμφιβολίες για τη δημιουργία βάσης στήριξης στις 2.100 μονάδες, ενώ σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η περαιτέρω αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Η εξαιρετικά χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα με το τζίρο να διαμορφώνεται μόλις στα 54 εκατ. ευρώ, εκ των οπoίων τα 4,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, αποτέλεσε το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής μέρας, αφού τόσο η κίνηση των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όσο και η κίνηση στην περιφέρεια σημαδεύτηκε από απροθυμία των θεσμικών χαρτοφυλακίων να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, ενώ και τα περιφερειακά επενδυτικά σχήματα απέφυγαν να επανατοποθετηθούν σε τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης έχοντας κλείσει τη συνεδρίαση με απώλειες 0,9%, στις 2.105,27 μονάδες, δημιουργεί την εντύπωση, ότι υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης στον απόηχο μιας πιθανής συσσώρευσης πάνω από τις 2.100. Στον ίδιο βαθμό όμως, πρέπει να τονίσουμε, ότι διάθεση στήριξης υφιστάμενων θέσεων δεν υπήρξε και συνεπώς θα πρέπει να αμφιβάλουμε ως προς το κατά πόσον ο Γενικός Δείκτης μπορεί να βρει στήριξη στις 2.100 μονάδες.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν, ότι είναι πολύ πιο πιθανό να δούμε μια συνέχιση της αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών στο εγγύς μέλλον από μέρους θεσμικών χαρτοφυλακίων, όπως συνέβη σήμερα με επίκεντρο Εθνική (-0,64%) και ΟΤΕ (-1,5%), ενώ όσον αφορά την περιφέρεια, με 221 πτωτικές μετοχές είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνουμε λόγο για αφύπνιση ή οποιαδήποτε άλλης μορφής επιχείρηση αυτονόμησης, αφού κεφάλαια για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν, ούτε φυσικά και διάθεση.

Τέλος, όσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, πρέπει να εστιαστούμε στη διατήρηση υποτιμήσεων στα ΣΜΕ επί του FTSE 20, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τη διάχυτη νευρικότητα στην ευρύτερη αγορά.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Σιγάλας, Εβροφάρμα, Intracom Κατασκευές, Μουριάδης, Πετζετάκις, Κανάκης, Ζήνων Ρομποτική, Sato (κοινές) και Info – Quest.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Δίας ιχθυοκαλλιέργειες, Εβροφάρμα, Intracom Κατασκευές, Ζήνων Ρομποτική, Κανάκης, Δολ, Ιμάκο και Info – Quest.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (91.473, 98.800 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10 ευρώ έκαστο, δύο πακέτα (161.540, 85.000 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,10 και 10,06 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 650 τεμαχίων του Alpha στην τιμή των 13,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v