Τράπεζες και θεσμικοί αντίβαρο στο Γενικό Δείκτη

Η συνεχιζόμενη πίεση σε τραπεζικές μετοχές καθιστά δύσκολη την προσπάθεια εξισορρόπησης του Γενικού Δείκτη στις 2.100 μονάδες, όπως και η μείωση θέσεων των θεσμικών σε τίτλους του FTSE 20. ”Νωχελική” και η κίνηση στην περιφέρεια.

Στην ευρύτερη περιοχή των 2.100 μονάδων επιχειρεί από το πρωί να εξισορροπήσει ο Γενικός Δείκτης, κάτι που όμως δεν αποδεικνύεται εύκολο, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι πιέσεις σε τίτλους του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου, ενώ δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, καμία ένδειξη επανατοποθέτησης ρευστότητας στα χαμηλά της ημέρας.

Επί του πρακτέου, έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση όπου τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, αφομοιώνοντας τη διεθνή τάση, μειώνουν θέσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν στηρίζουν τις υφιστάμενες, ενώ στον αντίποδα, η περιφέρεια παραμένει ”νωχελική” με την αναλογία πτωτικών προς ανοδικών μετοχών στο 5,5/1 υπέρ των πρώτων.

Η κίνηση στην αγορά παραγώγων καταδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, αφού πολλά είναι τα επενδυτικά σχήματα που προχωρούν σε πωλήσεις ΣΜΕ επί του FTSE 20, είτε προς αντιστάθμιση επενδυτικού κινδύνου, είτε σε μια προσπάθεια κερδοσκοπίας προεξοφλώντας περαιτέρω πτωτική κίνηση της υποκείμενης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v