Πτωτικές τάσεις στο ΧΑΑ (update)

Οι αρνητικές τάσεις που κυριαρχούν στις ευρωπαϊκές αγορές επηρεάζουν και σήμερα τη Σοφοκλέους. Οι ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στα ”βαριά χαρτιά” με την Εθνική να σημειώνει απώλειες 2,10% και τον ΟΤΕ να υποχωρεί κατά 1,80%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικές ενδείξεις αντίδρασης διαγράφονται για τον Δείκτη, παρά την αδυναμία που εμφανίζουν λόγω τραπεζών οι ευρωπαϊκές αγορές. Η μικρή υποχώρηση με χαμηλές συναλλαγές της Παρασκευής, σε συνδυασμό με την εντεινόμενη φημολογία για νέο γύρο παρασκηνιακών διεργασιών στον τραπεζικό κλάδο, μπορεί αν μη τι άλλο να συντηρήσει το επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές.

Παραμένει ενεργή άλλωστε, και η απόφαση της διοίκησης της Alpha, να ολοκληρώσει την επαναγορά –0,27%- του μκ της τράπεζας. Οι εξελίξεις στην τράπεζα Αττικής αποτελούν προοίμιο των όσων μεθοδικά σχεδιάζονται τον κλάδο, βέβαια, από το μέτωπο της Alpha, πολύ δύσκολα θα προκύψει κάτι συγκεκριμένο, μέχρι το α’ δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.

Κλάδος κλειδί, σε ό,τι αφορά την τάση, θα παραμείνει ο τηλεπικοινωνιακός, καθώς και οι τρεις μετοχές βρίσκονται σε οριακό – κομβικό σημείο, τιμή.

Εάν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ”κρατηθούν” οι 2.080 μονάδες, η αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί την αμέσως επόμενη αντίδραση των ξένων αγορών. Σε αυτό το ενδεχόμενο, οι δύο τιμές – στόχοι για τον Δείκτη, είναι οι 2.180 και 2.220 μονάδες.

Ενδιαφέρον για λόγους ευνόητους, που αφορούν κυρίως στη συμπεριφορά των θεσμικών, εμφανίζουν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ενώ σταθερά ανοδική τάση διαμορφώνεται μετά τον Τιτάνα και στην μετοχή της 3E. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η συμπεριφορά του γνώριμού μας επενδυτικού σχήματος, κατά πόσο δηλαδή θα αρκεστεί στην κατοχύρωση ρευστότητας από την πρόσφατή του επιλογή (Space), και πια θα είναι η επόμενη κίνησή του.

Στην Περιφέρεια, ενδιαφέρον εκτός των άλλων εμφανίζει η μετοχή της ΑΤΕΜΚΕ, λόγω της απόφασης του Παν. Πανούση να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v