Πτώση με ελάχιστες συναλλαγές στο ΧΑΑ

Ελάχιστες συναλλαγές και πτώση τόσο του Δείκτη, όσο και των περισσότερων μετοχών, είναι τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους. Ενδεικτική είναι η υποχώρηση της Εθνικής έως και 2,5% χαμηλότερα με 16.000 τεμάχια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση με ελάχιστες συναλλαγές και πτώση του Δείκτη και της πλειονότητας των μετοχών. Είναι ενδεικτικό όσο και χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Εθνικής με συναλλαγές λιγότερες των 16.000 τεμαχίων –την πρώτη ώρα- υποχωρεί μέχρι και 2,5% χαμηλότερα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο μεγαλύτερο εύρος της αγοράς, από την υψηλή μέχρι και την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Με ελάχιστα τεμάχια, φθάνουν να υποχωρούν μέχρι και 5% μετοχές εταιριών όπως για παράδειγμα ο Σαράντης (περίπου 500 την πρώτη ώρα).

Τεχνικές ενδείξεις που με την κατάλληλη έξωθεν θετική προϋπόθεση, ενδέχεται να οδηγήσουν σε βραχυπρόθεσμη αντίδραση. Μετοχές εταιριών όπως οι Betanet, Βωβός, και ορισμένων ακόμη που εμφανίζουν ικανοποιητικά αποτελέσματα (σε επίπεδο εταιρίας) είναι οι μόνες που μέχρι στιγμής πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.

Χαμηλότερα των 2.080 ο Δείκτης, είναι πιθανότερο να οδηγηθεί ακόμη χαμηλότερα προς τις 2.040 μονάδες λόγω των ισχυρών πιέσεων που δέχονται κυρίως τραπεζικές μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές. Στα άξια αναφοράς της συνεδρίασης, η αντίδραση μετοχών όπως οι Maxim, Ικτίνος, με τη δεύτερη να εμφανίζει και αξιόλογη εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v