ΧΑΑ: Ορισμένοι επιμένουν και αγοράζουν…

Ανω των 2.080 μονάδων και με τζίρο, τουλάχιστον, 45 – 50 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κλείσει η σημερινή συνεδρίαση, ώστε να επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, που σηματοδούν οι (μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα) ενδείξεις αγορών στις οποίες προβαίνουν διορατικοί επενδυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδείξεις αγορών μετά τη συσσώρευση και το ”στέγνωμα” διαπιστώνονται μετά από καιρό.

Συγκεκριμένα, στη χαμηλή τιμή της Εθνικής στα 18 ευρώ, έχουν γίνει μέχρι στιγμής αγορές, περισσότερες των χτεσινών στο σύνολο της συνεδρίασης. Ανάλογη εικόνα καταγράφεται για τις μετοχές των Alpha, Cosmote, Vodafone, και ορισμένων ακόμα από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Είναι προφανές πως εάν ο συνήθως αλάθητος ”γκουρού” των αγορών τοποθετείται αυτή την περίοδο, τότε δικαιολογημένα ορισμένοι ακολουθούν ανάλογη τακτική και στη Σοφοκλέους. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής η επισήμανση στο σημερινό εγερτήριο, πως ο Warren Buffet θεωρεί ότι είναι απλώς ”θέμα χρόνου η επάνοδος των ισορροπιών στις αγορές και η ανάδειξη των αξιών”.

Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το θετικό σενάριο θα πρέπει στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ο Δείκτης να μην βρεθεί χαμηλότερα των 2.080 μονάδων με συναλλαγές που θα παραπέμπουν στις προηγούμενες μέρες, των, τουλάχιστον, 45 – 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v